BL-szerda: Guardiola hazatér


Barcelona1.70  döntetlen3.85  Bayern München5.20
Bombaformában van a Barcelona: szombaton 8-0-ra nyertek Córdobában, az előtte lévő hétközi fordulóban pedig egy hatossal küldték haza a Getafét. Azért mondjuk az várható volt, hogy ha egyszer igazán beindul a Messi-Suarez-Neymar trió, akkor kő kövön nem marad. Egyébként ebből a két meccsen szerzett 14 gólból Messi négyet, Suarez ötöt, Neymar pedig kettőt vállalt.

Mindhármuk esetleges góljára kettes fölötti szorzó van, úgyhogy érdemes lehet ebben is gondolkodni. Időközben Messi lehet, hogy majd kettes alá kúszik 2.10, de Neymar2.65 és Suarez2.65 találatára kínált odds is csökkenhet, ahogyan közeledik majd a szerda este.

Egyébként Mathieu kivételével mindenki nagyszerű egészségnek örvend a Barcánál, így Luis Enrique feje inkább csak amiatt fájhat, hogy kit hagyjon ki a kezdőből. Vagy inkább azon, hogy mégis hogyan tud majd túljárni Pep Guardiola eszén.

A bajorok jelenlegi mestere (mégis ki ne tudná?) hosszú évekig volt a Barcelona játékosa, majd pedig edzője, mielőtt 2013-ban átette volna székhelyét Münchenbe. Aligha túlzás azt állítani, hogy Guardiola minden fűszálat ismer a Camp Nouban, tudja hogyan lehet elvenni Messi kedvét a játéktól és még sorolhatnánk napestig, hogy mennyi minden előnye származik most a Bayernnek abból, hogy az az edző náluk, aki. Nem mellesleg ez momentán a Bayern egyetlen esélye.

Furcsa azt írni egy frissen bajnokságot nyert csapatról, hogy nincs túl jó formában, de önmagához képest tényleg nincs jó passzban a Bayern, sok a sérült is. Az biztos, hogy sokáig nem felejtjük el, hogyan estek ki a Dortmund ellen; ezt követően pedig szombaton 2-0-ra kikaptak a Leverkusen vendégeként. Gyorsan tegyük hozzá, hogy igencsak felforgatott hadrendben állt föl a Bayern, elöl a 36 éves Pizzaróval, akinek eddig összesen 287 perc jutott ebben a szezonban…

Minderre persze Müller és Lewandowski sérülése miatt volt szükség, utóbbinak az állkapcsa és az orra is eltört a Dortmund elleni meccsen, ennek ellenére ott lesz majd a pályán szerda este.

Mindkét együttes a támadófocit preferálja, ez akár sok gólos meccset is hozhat. Maga Guradiola is úgy fogalmazott, hogy meglepődne, ha gól nélküli döntetlennel érne véget a találkozó. Mi is... 12.00

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.74

Eredmény tipp: Barcelona-Bayern München 2-1 @ 9.00