BL-szerda: Gólparádét hozhat a Monaco–Dortmund


Monaco3.10  döntetlen4.10  Dortmund2.20
A múlt heti terrortámadás alaposan beárnyékolta a Dortmund–Monaco meccset, melyet végül a hercegségi csapat 3-2-re megnyert. A dortmundiak leginkább azt sérelmezték, hogy egyből másnap le kellett játszaniuk a mérkőzést, pedig ilyen rövid idő alatt lehetetlen volt feldolgozni a történteket. Még az is felmerült, hogy a sárga-feketék visszalépnek a Bajnokok Ligája szerepléstől.

Ez szerencsére nem történt meg és a Dortumd egy Frankfurt elleni 3-1-es bajnoki győzelemmel hangolt erre a találkozóra. Egy ilyen arányú győzelem most a továbbjutásukat jelentené, de a Monaco aligha adja majd ilyen könnyen magát. Ebben a szezonban számolatlanul lövik a gólokat és ez nagy eséllyel ezen a meccsen is így lesz.

A vendégek bizonyára agilisabban fognak játszani, mint tették ezt a múlt héten, ráadásul Castro és Reus visszatérhet a csapatba. Thomas Tuchel szerint a Dortmund képes lehet két góllal nyerni, de azért az elég valószínű, hogy kapni is fognak emellé. Sebezhető a német együttes védelme, plusz hát ugye a másik oldalon olyan játékosok rúgják a bőrt, mint Falcao és Mbappé.

Nagyon nehéz megjósolni, hogy ki jut majd tovább. Mindenesetre mindkét csapat gólerős és ezért ugyanúgy, mint az első meccsen, sok találatra számíthatunk.

Tipp: Gólok 3,5 felett 1.81


Barcelona1.52  döntetlen5.00  Juventus6.00
Az első mérkőzést 3-0-ra elveszítette a Barcelona Torinóban. Normál esetben az ember csak legyintene, hogy akkor ennyit a katalánok továbbjutásáról. Csakhogy elég nehéz elfelejteni azt, amit a PSG-vel műveltek nem is olyan régen: a francia csapat ugye 4-0-s előnnyel érkezett a barcelonai visszavágóra és némi bírói segédlettel 6-1-re nyertek Messiék, kiharcolva ezzel a továbbjutást.

Persze a Juventus nem a PSG (mondjuk ehhez a felismeréshez nem kell egy Bognár Gyurinak lenni) és olasz csapatról lévén szó – melyet egy itáliai edző dirigál – eléggé elvárható, hogy egy ilyen előnyt ne herdáljon el még idegenben sem. Természetesen a hazaiak részéről most is megy a fogadkozás, ebben Luis Enrique járt az élen. Most öt gólt vár csapatától, merthogy a Juve is biztos lőni fog legalább egyet. Támadás, támadás, és támadás. Ez a jelszó most Barcelonában.

Ha viszont a Juventus képes lesz ugyanazt az okos játékot hozni, mint amit a múlt héten, akkor nagy gondjuk nem lehet. Nem valószínű, hogy Allegri sokat változtatna a taktikán, erre ő maga is utalt a meccs előtti sajtótájékoztatón. A Zebráknak van annyira szervezett a védelme és a középpályája, hogy legalább részben megállítsa a félelmetes MSN-t.

Tipp: X2 2.67