BL-szerda: Giroud-é lehet a becsületgól


Bayern München 1.37, döntetlen 5.00, Arsenal 8.25
Ez a párosítás már olyannyira eldőlt, hogy még Wenger is lehetetlen küldetésnek tartja a továbbjutás kiharcolását – a Juve–Celtic nagyban, valamivel kevésbé megalázó oddszokkal az Arsenalra nézve, és így nem is igazán éri meg a meglepetésre tenni, mert annyit nem fizet, amennyire kicsi az esélye. A Juve komolyan vette a már lefutott párosítást, és ha van csapat, amelyik az ilyen meccseket is komolyan veszi, akkor az a Bayern München. Úgy írom ezeket a sorokat, mintha 4–0-ra nyertek volna Schweiniék Londonban, pedig dehogy, viszont a két csapat ereje és formája közt tátongó szakadék miatt jogos ez a megközelítés.

Arról nem is beszélve, hogy a vendégeknél valószínűleg megint Vermaelen kezd balhátvédben, vagyis a Düsseldorf ellen bokasérülést szenvedő Ribéryt helyettesítő Robben rá vezetheti majd a labdát, amikor a jobb oldalon fog feltűnni. Wilshere sérülése miatt Rosicky beférhet a középpályára, akivel egész jól működik az Arsenal játéka, ha nem rohannak – a Bayern viszont várhatóan komoly tempót fog diktálni az Allianz Arenában az eltiltott Schweinsteiger és Boateng nélkül is. Úgy tűnik, az Arsenalon tényleg csak a csoda segíthet.

Noha a Bayern a hétvégén szenvedett a Düsseldorf ellen, és csak azután tudott nyerni 3–2-re, hogy kétszer is hátrányból állt fel, a topligák csapatait tekintve a Bayern kapta a legkevesebb gólt az idei szezonban, és két éve senki nem tudott hármat lőni nekik Münchenben, az Arsenalnak pedig minimum ennyire lenne szüksége. Valóban lehetetlennek tűnik, a kérdés csak az, hogy a csereként beálló Gomez vajon szerez-e gólt, viszont amennyiben Giroud szerepet kap a vendégeknél, akkor tőle minimum azt várjuk, hogy bepattanjon róla egy labda Neuer kapujába.

Málaga 2.65, döntetlen 3.25, Porto 2.65
A Porto nemcsak úgy tudott győzni hazai pályán, hogy nem kapott gólt, de azóta is veretlen maradt, miközben a Málaga a bajnokságban sem tudott meccset nyerni a Portóban elszenvedett egygólos vereség óta. Egyértelműen a vendégek az erősebbek, és mivel kontrára játszhatnak, adja magát a győzelmük, de mivel a szoros eredmény miatt a Málagának sem kell kinyílnia, óvatosan játszhatnak ahelyett, hogy beleszaladnának a késbe. Rendben, lehet, hogy az utolsó percekben már valóban ki fognak nyílni, és akár az üres kapuba is, de valahogy betalál a Porto, valamiért mégis inkább a döntetlenre hajlok, akár úgy, hogy a vendégek szerzik meg a vezetést, a hazaiak pedig nagy küzdelemben harcolják ki az egyenlítő gólt.

Tipp: Giroud gólt szerez & Málaga–Porto X @ 14.95