BL-szerda: Farkasok közt a katalánok


Bayer Leverkusen1.22  döntetlen6.50  BATE15.00
Valami nem stimmel mostanában a Leverkusen háza táján: amióta 3-0-ra kikaptak a Bayern München vendégeként, két meccset is elveszítettek zsinórban, ráadásul rúgott gól nélkül. Jó, ebből az egyik egy Paderborn elleni felkészülési meccs volt a válogatott szünet alatt, de az előző fordulóban elkövetett produkció már sokkal kínosabb: 1-0-ra kikaptak hazai pályán az újonc Darmstadttól.

Akárhogy is, zsinórban három, rúgott gól nélkül elveszített mérkőzés – még akkor is, ha ebből egy csak edzőmeccs volt – nem túl jó előjel az első BL csoportmeccs előtt. Persze lehet, hogy majd pont most jönnek ki a hullámvölgyből, de ez a kevésbé valószínű. Márpedig ennél könnyebb meccse aligha lesz ebben a csoportban a Leverkusennek, hiszen rajtuk kívül még ott van a Barcelona és az AS Roma is.

A BATE-t sajnos nem kell különösebben bemutatni, a Debrecen után idén a Videotont is kiejtette a fehérorosz kirakatcsapat. Valószínűleg nem fognak sokat kockáztatni ezen a meccsen, legalábbis idegenben többnyire ezt látjuk tőlük.

Tipp: Gólok 3,25 alatt @ 1.58


Olimpiakosz Pireusz8.50  döntetlen4.80  Bayern München1.40
Jó formában van az Olimpiakosz, a szezonban még veretlen, utoljára pedig április elején kapott ki tétmeccsen, de az is egy idegenbeli bajnokin történt. Hazai pályán még ennél is régebben fogtak ki a pireuszi csapaton: tavaly december elején a PAOK tudott nyerni náluk.

A Bajnokok Ligája előző szezonjában ugyan nem jutottak tovább a csoportból, de Athénban mindenki számára komoly veszélyt jelentettek. Mindhárom hazai csoportmeccsüket megnyerték, sorrendben az Atlético Madrid, a Juventus, majd a Malmö ellen. A pireuszi pokolban most is keményen megizzadnak majd a vendégcsapatok, az első áldozat a Bayern München lehet.

Az előző szezonban jó párszor megtréfálták idegenben a bajorokat és most hétvégén csak nagy nehézségek árán tudták legyűrni az Augsburgot. A szombati produkciónál biztos több kell most. Egyébként a Bayern még soha nem kapott ki görög csapattól, viszont azt tegyük hozzá, hogy utoljára a nyolcvanas években került össze hellén klubbal európai kupában.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.02


AS Roma5.60  döntetlen4.10  Barcelona1.63
A játéknap talán legjobban várt mérkőzése ez a párosítás. Az AS Roma egy döntetlennel és két győzelemmel kezdte a bajnokságot és talán joggal bíznak Rómában a tavalyinál egy jóval veretesebb BL szereplésben.

A két csapat utoljára a 2001/2002-es szezonban találkozott tétmeccsen, akkor egy barcelonai 1-1-et követően simán nyert 3-0-ra otthon az AS Roma. Említést érdemel még, hogy idén augusztusban is játszott egymással a két együttes: a barcelonai felkészülési meccset simán megnyerték Messiék 3-0-ra.

Apropó Messi, hétvégén az ő gólja kellet ahhoz, hogy az Atlético Madrid vendégeként nyerni tudjon a Barcelona 2-1-re. A csúfos Szuperkupa szereplések (előbb a Sevilla ellen buktak egy emlékezeteset az UEFA Szuperkupán, majd hazájukban nem bírtak a Bilbaóval) úgy tűnik, hogy talpra állt a katalán csapat. Legalábbis a zsinórban megnyert három bajnoki meccsük erről tanúskodik. Mondjuk ettől még Rómában borzasztó nehéz dolguk lesz.

Tipp: Első gól – AS Roma @ 2.85

Eredő odds: 9.10