BL-szerda: Először találkozik Bajnokok Ligája meccsen a PSG és a Real


Atlético Madrid1.12  döntetlen8.50  Astana29.00
Isztambuli győzelemmel kezdte a csoportkört az Atlético, majd jött a hidegzuhany: a második körben hazai pályán 2-1-re kikaptak a Benficától. Diego Simeone csapata azóta már túl van egy fővárosi derbin (1-1) és egy Real Sociedad elleni bajnokin, melyet 2-0-ra megnyert. Formájuk javuló tendenciát mutat és a BL újonc Astana ellen ez csak tovább javulhat.

Bár a kazah csapat már szerzett egy pontot (2-2 hazai pályán a Galatasaray ellen), de nem valószínű, hogy Madridban akár egy ikszet is összehoznának majd. Idegenben eddig nem sok babér termett nekik bár az is igaz, hogy mindössze négy idegenbeli Bajnokok Ligája meccsen vannak túl (selejtezőkkel együtt), ahol kétszer ikszeltek és kétszer kikaptak.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.83


Juventus1.45  döntetlen4.55  Mönchengladbach7.80
Eddig hibátlan a Juventus, ami már csak azért is figyelemre méltó, mert a bajnokságban igencsak botladoznak a Zebrák. Előbb a Manchester City vendégeként nyertek 2-1-re, majd a második fordulóban hazai pályán tartották otthon a három pontot a Sevillával szemben (2-0).

Vasárnap 0-0-s döntetlent játszottak az Inter otthonában, ez az eredmény legalább abból a szempontból előrelépés, hogy nem kapott gólt a Juventus. Ilyesmire eddig kétszer akadt példa ebben a szezonban.

Az oddsok alapján könnyed hazai győzelmet vizionálhatunk, de ez korántsem biztos, hogy így lesz. A Mönchengladbach ugyan csak tízedik a német bajnokságban és még nem szerzett pontot a BL-ben, de elég masszív csapatról van szó. Hovatovább a második fordulóban Manchester City csak az utolsó percben tudott ellenük egyenlíteni – egészen pontosan Agüero volt eredményes büntetőből. Nem lesz egyszerű hát a Juventus dolga.

Tipp: Félidőben X @ 2.30


PSG2.35  döntetlen3.45  Real Madrid3.15
Bármennyire hihetetlen, de a két klub még nem játszott egymással a Bajnokok Ligájában. Utoljára az 1993/94-es szezonban találkoztak a KEK (ami akkor még létezett, ugye) negyeddöntőjében és onnan a franciák mentek tovább 2-1-es összesítéssel.

Ami pedig a jelent illeti: a PSG április óta nem talált legyőzőre tétmeccsen (utolsó vereségüket a Barcelonának köszönhetik a BL negyeddöntőjében), döntetlent is csak kétszer játszottak.

A madridiak részéről sem lehet sok ok a panaszra, ha szűken is, de vezetik a spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligájában is hat pontot szereztek két meccsen – csakúgy, mint a PSG. Igazi erőfelmérő lesz ez a mérkőzés Benítez csapatának, amit nem mellesleg Bale nélkül kell majd lejátszaniuk (a walesi középpályás a bal lábát fájlalja).

Tipp: Ibrahimovic gól @ 2.60

Eredő odds: 10.94