BL-szerda: Egy sima, egy fordított


Atlético Madrid1.63  döntetlen4.18  Bayer Leverkusen5.80
Igencsak élvezetes, gólgazdag találkozót hozott a két együttes első összecsapása, melyet az Atlético 4-2-re megnyert Leverkusenben. Ennyi gólra aligha számított bárki is előzetesen, de aztán elég hamar kialakult egy adok-kapok, melyből a Matracosok jöttek ki jobban. Hazai pályán az Atlético alighanem képes lesz megőrizni az előnyét, illetve tovább is növelheti azt.

A Leverkusen február 17-én tudott utoljára tétmeccset nyerni (pont az Atléti elleni BL összecsapás előtt) viszont azóta sorozatban jönnek a kudarcok. A madridiaktól elszenvedett vereséget követően 2-0-ra kikaptak a Mainztól, majd jött a Dortmund elleni 6-2-es katasztrófa, amely után menesztették Roger Schmidt edzőt a kispadról. A helyét Tayfun Korkut vette át és egyelőre egy Bréma elleni 1-1-et tudott fölmutatni.

Minden az Atlético Madrid továbbjutása mellett szól és ez könnyen kényelmessé teheti a csapatot. Mármint tehetné, ha nem Diego Simeone lenne az edzőjük. Az argentin mester személye garanciát jelent arra, hogy senki ne vegye félvállról a németek elleni mérkőzést, így aztán szinte garantált, hogy a házigazdák már az első percektől fogva gólra törően játszanak majd. Griezmann megállíthatatlanul futballozik gyakorlatilag az egész szezonban, úgyhogy joggal várhatunk tőle gólt.

Egyébként a hiányzók névsorából egy egészen ütős kis csapatot lehetne összerakni. Hazai részről Gabi, Filipe Luís, Tiago és Fernández biztos kihagyja a mérkőzést, illetve Gameiro, Torres és Savić játéka is kétséges kisebb sérülések miatt. A Leverkusennél már jóval több a sérült: Bender, Çalhanoğlu, Havertz, Henrichs, Kiessling, Tah és Toprak nem lép majd pályára.

Tipp: Griezmann gól & hazai 2.65


Monaco2.62  döntetlen3.90  Manchester City2.58
Ez a két csapat is igen parádés meccset játszott az első összecsapás alkalmával, melyet végül a Manchester City 5-3-ra megnyert az Etihadban. Pedig a Monaco 2-1-re és 3-2-re is vezetett, de házigazdáknak mindenre volt válasza azon az estén. Igaz, ez a kétgólos előny majdhogynem semmit nem jelent a monacói visszavágó előtt.

A franciáknak ugyanis kiváló támadói vannak elég, ha csak az odavágón két gólig jutó Falcaót, vagy az Arsene Wenger által szimplán az „új Henry-nek” titulált Mbappét említjük. Bár az előfordulhat, hogy Falcao nem tudja majd vállalni a játékot, ugyanis a Bordeaux elleni bajnokin sérülés miatt le kellett cserélni. Azt a meccset egyébként 2-1-re megnyerte a Monaco, ám ennél jóval fontosabb most az, hogy Falcaót valahogyan összedrótozzák szerda estére.

A Manchester City-nél is akadnak gondok, noha kicsit más eredetűek. Sérülés miatt a nemrég fölfedezett Gabriel Jesus hiányzik majd csak az együttesből, de a február végi BL-csata óta azzal kellett szembesülnie a City szurkolóinak, hogy gyakran teljesen ötlettelenül futballozik a csapat. Erre a legjobb példa a Stoke elleni hazai 0-0-s bajnoki meccs volt, de azért tegyük hozzá, hogy a kötelezőt legalább hozták az FA Kupában és 2-0-ra verték a Middlesbrought a legjobb nyolc között.

A City várhatóan megpróbálja majd dominálni a meccset, míg azt meg senkinek nem kell külön magyarázni, hogy a Monaco miért kényszerül majd folyamatosan támadni. Így aztán elég nagy esély van arra, hogy ugyanolyan gólparádéba torkollik majd a visszavágó, mint az első összecsapás.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.02