BL-szerda: Cristiano Ronaldo visszatér


Real Madrid1.52  döntetlen4.60  Manchester City6.75
Ha diplomatikusan akarunk fogalmazni az első találkozóval kapcsolatban, akkor elmondhatjuk, hogy hatalmas taktikai csatának lehettünk szemtanúi és a küzdelem dominált. Kevésbé diplomatikusan ez annyit tesz, hogy egy roppant unalmas 90 percet produkált két olyan gárda, melyek éves költségvetéséből kis túlzással évtizedekig lehetne finanszírozni a mennyei csapatok működését.

Az várható volt, hogy a Manchester City roppant szigorú védekezést vezet majd elő az első mérkőzésen, de még így is elképesztően kevés az a két kapura tartó lövés, amit feljegyezhettünk a részükről. A madridiak sem dobták a lovak közé a gyeplőt, a Királyi Gárda játékosai összesen négyszer találták el a kaput múlt hét kedden.

A Realból nagyon hiányzott Cristiano Ronaldo játéka, aki egyébként a hétvégi, Real Sociedad elleni bajnokit is kihagyta (bár Bale góljával azt nélküle is behúzták nagy nehezen). Viszont a hírek szerint két hét kihagyás után szerdán már nem lesz akadálya annak, hogy pályára lépjen a portugál sztár, ellenben Benzema és Casimero játékára nem számíthat Zinedine Zidane.

A vendégek nehéz helyzetbe kerültek azzal, hogy otthon nem tudtak legalább egy minimális előnyt kicsikarni. A Bernabeuban pedig még nehezebb lesz a gólszerzés: a Real Madrid legutóbbi öt tétmeccsét kapott gól nélkül nyerte meg (ebben benne vannak az AS Roma és a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája mérkőzések is).

Ráadásul a City idegenben nem szerepel valami fényesen, vasárnap például simán kikaptak 4-2-re Southamptonban. Azon a meccsen az egyetlen pozitívum Kelechi Iheanacho nagyszerű játéka volt. A fiatal nigériai szerezte csapata két gólját és nem lenne meglepő, ha a kezdőben találná magát szerda este. Persze csatárposzton ott van még Agüero is, aki az egész szezonban nagyszerű futballozott. A vendégek részéről David Silva és Nasri biztos nem játszhat majd, más hiányzó elvileg nincsen a Manchester City-nél.

Érdekes meccset láthatunk majd szerda este, melynek az oddsok alapján (is) a Real Madrid az egyértelmű esélyese. Valószínűleg nekirontanak majd a City-nek, hiszen mégiscsak ők játszanak hazai pályán. Ha ez így lesz, akkor talán egy hasonló adok-kapok alakulhat ki, mint amit a PSG-Manchester City meccsen láthattunk egy hónappal ezelőtt.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.74

Góllövő tipp: Iheanacho @ 4.30

Speciális tipp: Sergio Agüero a teljes mérkőzést végigjátssza – NEM @ 2.25