BL-szerda: Bergamo után Monacóban is feltörhetik a Juventus védelmét


Monaco–Juventus
A két csapat utoljára a 2014/15-ös szezonban találkozott, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében sorsolták őket össze. Akkor a Juventus bizonyult jobbnak, 1-0-s összesítéssel búcsúztatta a Monacót és egészen a döntőig jutottak, ahol a Barcelona 3-1-re verte őket.

Nehéz eldönteni, hogy most is hasonlóan gólszegény lesz-e ez a párharc. Az kétségtelen, hogy a Juventusnak ugyanúgy beton kemény védelme van, mint két évvel ezelőtt. Ebben a szezonban ezt rengetegszer bizonyították, legutóbb például Barcelonában, ahol 90 percen keresztül hiába próbálkozott a hírhedt MSN, nem tudta bevenni Buffon kapuját. Na, nem mintha a torinói meccsen ez sikerült volna: ott 3-0-ra nyert a Juve és összesítésben is ez maradt a végeredmény.

Monacóban viszont változott azóta egy s más. Elsősorban az, hogy elképesztően gólerősen futballozik a csapat: Falcao, Germain és Mbappé is számolatlanul termeli a gólokat ebben a szezonban (csak hogy a legeredményesebb játékosokat említsük). A negyeddöntőben a Dortmundot búcsúztatták kettős győzelemmel, összesítésben 6-3-ra verték a sárga-feketéket.

Érdekes lesz látni, hogy a Monaco kiváló támadói mire mennek majd a Chiellini-Bonucci tengely ellen. Akárhogy is alakul majd, talán joggal számolhatunk azzal, hogy több gólt hoz majd ez a párharc, mint a két évvel ezelőtti és nem feltétlenül csak a monacói támadók miatt, hanem mert a Juvéban is olyan játékosok rúgják a bőrt elöl, mint például Mandzukic, Higuaín és Dybala.

A Dortmund elleni továbbjutás óta két bajnokit és egy kupadöntőt játszott a Monaco. A bajnokikat behúzták, viszont a kupadöntőn nagy pofonba szaladtak bele, a PSG ugyanis 5-0-ra verte őket. A párizsiak egyszerűen kihasználták azt, hogy a Monaco két szélső védője előszeretettel kalandozik elöl és csak lassan tudnak visszazárni. Ezt valószínűleg Allegri is kiszúrta már, kérdés, hogy mit kezd a lehetőséggel?

Ha már a védekezésnél járunk: bizony, a Juventus védőinek is lehet rossz napja. A Zebrák legutóbbi bajnoki meccsüket az Atalanta vendégeként játszották múlt hét pénteken és annak a mérkőzésnek 2-2-es döntetlen lett a vége. Igaz, előtte a Juventus zsinórban öt tétmeccset hozott le kapott gól nélkül (a Barca elleni mérkőzéseket is beleszámolva).

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.92