BL-szerda: A Barcelona már most elléphet egy kicsit csoportellenfeleitől


Juventus–Olimpiakosz
A Zebrák 3-0-s vereséggel kezdték Barcelonában a Bajnokok Ligája 2017/18-as szezonját. Kicsit talán meglepő lehetett, hogy ilyen simán átléptek rajtuk a katalánok, de azon a meccsen eléggé felforgatott védelemmel léptek pályára a torinóiak. Azóta rendeződött valamelyest a helyzetük bár az kétségtelen, hogy Bonucci eladása nagyobb galibát okozott, mint arra előzetesen számítottak.

Persze a Serie A meccseket nélküle is hozzák, de hát az olasz pontvadászat már évek óta nem okoz különösebb kihívást a Juvénak. Hétvégén például gond nélkül verték 4-0-ra városi riválisukat a torinói derbin. Egy hasonló végeredménnyel most is elégedettek lehetnének és mivel a közelmúltban volt olyan alkalom, hogy egy hetest vertek az Olimpiakosznak (2003), egyáltalán nem elképzelhetetlen egy fölényes hazai siker.

Már csak azért sem, mert a görög bajnok igencsak botladozik mostanság. A BL-t ők is vereséggel kezdték, ráadásul hazai pályán kaptak ki a Sportingtól (2-3). A hétvégén pedig elvesztették az athéni derbit is az AEK ellenében (szintén 3-2) szóval nem a legjobb előjelekkel utaztak Olaszországba.

Tipp: Első gól – Dybala 3.65


Sporting–Barcelona
A D csoport másik találkozója sem lesz kevésbé érdekes. Ugye mindkét csapat megnyerte az első meccsét és aki itt győz, az lépéselőnybe kerül a többiekkel szemben. Ez a csapat pedig nagy eséllyel a Barcelona lesz.

Remek formában vannak a katalánok, a vesztes Szuperkupa párharcot követően az összes létező tétmeccsüket megnyerték, Messi pedig újra elképesztő formában futballozik. Ugyan három sérült is van a vendégeknél (Dembélé, Thiago Alcántara és Rafinha), de elég nehéz elképzelni azt, hogy ne a Barca nyerje ezt a mérkőzést.

A Sporting persze mindent megtesz majd a tisztes helytállás érdekében, így aztán egy egészen jó kis meccs kerekedhet ebből, melyen sok gól születhet.

Tipp: Gólok száma 3,5 felett 2.10


Paris SG–Bayern München
A párizsi csapat mostanában a Neymar–Cavani ellentét miatt kerül a címlapokra. Mint az már közismert, a brazil és az uruguayi játékos egy büntető elvégzésén kapott össze, de utólag kiderült, ez csak egy apró epizódja volt az öltözőben feszülő ellentéteknek. Egészen pontosan egy „brazil klikk” vs. „mindenki más” ellentét kezd szép lassan körvonalazódni, és ha ezen nem sikerül úrrá lennie a szakmai stábnak, az hosszú távon igen komoly következményekkel járhat.

Talán a Montpellier ellni 0-0-s döntetlen már ennek a jele volt hétvégén. Neymar amúgy nem volt keretben egy állítólagos sérülés miatt, de a történtek után ezt elég nehéz elhinni. Már csak ezért is, mert most meg a kezdőben számolnak vele.

Mindenesetre a bajorok jobb időpontban nem is utazhatnának Párizsba, hiszen ellenfelük nem kelti egységes csapat benyomását. Ugyanakkor a Münchenben sem mennek olyan olajozottan a dolgok mostanában. Nem játszik gördülékenyen a csapat és óhatatlanul olyan érzésünk támad, mintha edzőbuktatás lenne készülőben. Persze lehet, hogy ez csak amolyan magyaros paranoia.

Háromesélyes meccs ez a javából és emiatt inkább a gólok számában érdemes gondolkodni, vagy esetleg más statisztikai fogadásban.

Tipp: Kaput eltaláló lövések 10,5 felett 1.72