BL-szerda: a Barcának és a Milannak is jó a döntetlen


AC Milan 7.20, döntetlen 4.10, FC Barcelona 1.48
Az oddszok alapján úgy tűnhet, a Barca valami kiscsapattal játszik, és hát valóban, azok után, ahogyan ez a szezon indult a lombardiai társaság számára, sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán tovább tudják-e szenvedni magukat a BL-csoportköréből. Aztán sikerült összeszedniük magukat a bajnokságban, olyannyira, hogy már a dobogót ostromolják, a BL cspoprtjukban pedig az utolsó előtti körben biztosították a helyüket a legjobb 16 között.

Mario Balotelli ugyan nem bevethető, de marad még elég fegyverük a támadósorban (Niang, El Shaarawy, Boateng, Pazzini), viszont a jó formájuk ellenére tele vannak sérültekkel, így – meg természetesen mivel nemcsak olasz csapatról, hanem a Milanról van szó – semmi nem indokolja azt, hogy nekirontsanak a világ legjobb csapatának. A Milan elsődleges célja az lesz, hogy minél kevesebb gólt kapjon hazai pályán – az optimális persze a nulla lenne, de az ellenfél a Barcelona. Balotelli talán annyira nem is fog hiányozni egy ilyen típusú meccsen.

A Barcelona tavaly tavasszal ugyan csak 0–0-át tudott játszani Milánóban, hogy aztán a visszavágót simán nyerje (3–1), viszont ugyanabban a kiírásban a csoportkör egyik, ha nem a legjobb meccsén ősszel a San Siróban is meg tudta verni az olaszokat 3–2-re. A Barca jelenleg hatmeccses veretlenségi sorozaton van, de a Real Sociedad elleni zakó előtt egy tizenhat mérkőzésből álló szériát nyomtak le ruha nélkül (nem meztelenül, hanem vereség nélkül) – a Celtic elleni idegenbeli bukta éktelenkedik csupán az őszi eredménysorban a Real elleni vesztes szuperkupa-döntő mellett.

A Barcelonának nem kell összetörnie magát, hiszen a Camp Nouban egy idegenben szerzett góllal indulva magabiztosan hazapasszolják a Milant, míg a döntetlen a hazaiaknak sem rossz eredmény. 

Galatasaray 2.20, döntetlen 3.35, Schalke 04 3.35
Elsőre talán furának hathat, de elképzelhető, hogy ez lesz a jobbik meccs a kettő közül, mindenesetre legalább annyira érdekes lesz, mint a Barca milánói fellépése. A Galata ugyanis nem elég, hogy továbbjutott (olyan nevekkel, mint Felipe Melo, Hamit Altintop vagy Eboué), de azóta be is húzták Sneijdert és Drogbát, ami BL-szinten minimum egy fél csillagos ugrást jelent (mondjuk, háromról 3,5-re). A kettő egyébként talán az idegenbeli meccsen lehet még hasznosabb, főleg ha sikerül előnyről indulniuk, ugyanis amikor mindenki csak a védekezésre figyel majd, elég lesz felrúgni a zsugát DD-nek, aki megtartja, és letolja Sneijdernek, hogy az leossza a szélen felrohanó Riera/Eboué-szerű arcoknak.

A Schalke is jó üzletet csinált Michel Bastosszal, és talán Huntelaar is visszatérhet szemsérülését követően, viszont már januárban el kellett engedniük Lewis Holtbyt a Tottenhambe. Ráadásul – elsősorban a védelemben – tele vannak sérültekkel, és a formájuk is megzuhant: legutóbbi 15 tétmeccsükből csak hármat tudtak megnyerni, az októberben mutatott csúcsforma már sehol sincs. Ilyen előjelek mellett szinte kizártnak tűnik, hogy ne nyerjen hazai pályán a Galata, ugyanakkor az is valószínű, hogy a párharc nyílt marad a visszavágóra is. Mindkét oldalon remek támadókat találhatunk, így sanszos, hogy a hálók nem maradnak érintetlenek.

Tipp: AC Milan–Barcelona 1-1 és a Galatasaray–Schalke mecsen mindkét csapat szerez gólt @ 14.45