BL-selejtezők: litván-izlandi csata a keddi csemege


A Bajnokok Ligája keddi selejtezőiben egy kivétellel csupa egyoldalú párosítást találunk, a kakukktojás pedig a litván FK Ekranas és az izlandi FH (Fimleikafélag Hafnarfjarðar) összecsapása. Mivel a zord éghajlat miatt mindkét országban tavasztól őszig tart a bajnokság, egyik társaság sem panaszkodhat idény eleji formára, hiszen számukra a szezon közepén következnek a nemzetközi kupák selejtezői.

A 2000-es évek csapata Izlandon egyértelműen a hafnarfjörðuri FH, és a Breiðablik, valamint a KR Reykjavík trónbitorlása után tavaly sikerült újra megnyernie az Úrvalsdeildot, 2004 óta már hatodik bajnoki címét aratva – korábban nem is szereztek aranyérmet egyszer sem. Az FH jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, két ponttal lemaradva és eggyel több meccset játszva követi a KR-t, miután legutóbbi bajnokiját elveszítette az őt így pontszámban beérő Stjarnan ellen. Összesen két légiós, két angol játékos található a keretben, de a legnagyobb ász a csapat saját nevelésŰ, 28 éves támadója, Atli Guðnason, az előző szezon gólkirálya, és a házi góllövőlista vezetője – ő tavaly az Európa Liga selejtezőiben is betalált kétszer, de a BL 2006/07-es kiírásából is van két találata.

Az FK Ekranas az FH-hoz hasonlóan hat bajnoki címmel rendelkezik hazájában ebben az évezredben, de a litván klub egyszer nyert a kilencvenes években is, illetve 1985-ben, igaz, akkor nem független állam önálló bajnoksága volt a litván első osztály. Az elmúlt években egyeduralkodóvá vált a panevezys-i alakulat az A Lygában, ugyanis a legutóbbi öt bajnokságot egyaránt megnyerte, igaz, jelenleg 11 pont lemaradással szintén a második helyen áll a Zalgiris mögött – a szezon kétharmadánál. Az Ekranas kerete egészen kozmopolita az izlandiakéhoz képest, hiszen a csapat foglalkoztat brazil és spanyol védőt, osztrák és szerb középpályást, valamint nigériai támadót is, de a legértékesebb játékos a szerb középcsatár, Dejan Djenic, aki a transfermarkt.de tínúsága szerint július elseje óta van a keretben, viszont elképzelhető, hogy ezúttal még nem fog játszani, így a gólokat Arsenij Buinickijtől várhatják a litván egyesület szurkolói.

Tipp: Ekranas–FH Hafnarfjarðar 1 @ 2.25


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: 
július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!