BL-selejtező: Több kell a Fraditól, mint a múlt héten


Ferencváros1.36  döntetlen4.40  Partizani Tirana10.00
Az albániai mérkőzés 1-1-es döntetlent hozott a múlt héten, viszont az idegenben lőtt gól miatt így is a Ferencváros várhatja előnyösebb helyzetből a visszavágót. Nem kevés hiányérzete támadhatott annak, aki végignézte (vagy hát inkább végigszenvedte) a kinti találkozót, hiszen az FTC nagy hirtelenjében kerített ellenfele finoman szólva sem az a világverő együttes.

Az első félidőben viszont olyan ötlettelen volt a magyar bajnok, hogy az albánok simán elhitték: lehet keresnivalójuk ebben a párharcban. Így aztán a második félidőben már rendesen haraptak és nagy eséllyel Budapestre sem feltartott kézzel érkeznek majd. Bár az albán csapatban nincsenek kimondottan pengés játékosok, viszont szervezetten futballoznak és ez a tény már önmagában veszélyessé teszi őket. A Partizani egészen biztosan nem lesz olyan udvarias vendég, mint amilyen szombaton volt a Haladás, annál jóval agresszívabban fognak majd fellépni az albánok.

Egy korai gól viszont megfoghatja őket és a zöld-fehérek szerencséjére Böde Dániel remek formában van (az odavágón is ő egyenlített csereként beállva, aztán hétvégén két gólt lőtt a Halinak) szóval ez a forgatókönyv simán benne van a pakliban. Mint ahogyan az is, hogy egy ugyanolyan kínkeserves szenvedés lesz belőle, mint a múlt héten.

A vendégek trénere óvatosan fogalmazott a visszavágóval kapcsolatban, véleménye szerint jóval nehezebb dolguk lesz, mint otthon, ráadásul négy játékosuk nincs a legjobb kondícióban (bármit is jelentsen ez). Ezzel szemben Thomas Doll gólokat és intelligens játékot vár csapatától.

Szerda este meglátjuk majd, kinek jönnek be a számításai, mindenestre az már kedden kiderült, hogy a párharc győztesére a Salzburg vár majd a következő körben.

Tipp: Félidő/Teljes idő – Hazai/Hazai @ 2.04