BL-selejtező – Debreceni hajsza a playoffért


Miután a Cliftonville gárdáját kínkeservesen ugyan, de legyőzte hazai pályán a Loki, így az utóbbi tíz év belorusz bajnokával kell megmérkőzzön a negyedik körbe jutásért. Amennyiben a továbbjutás összejönne, a debreceni csapat biztosan csoportmeccseket játszhatna az európai kupaporondon, hiszen a playoff vesztese az Európa Liga mezőnyének tagja lenne.

A két gárda szintén a harmadik körben találkozott egymással 2012 augusztusában, akkor is a DVSC volt a pályaválasztó az első mérkőzésen, de a BATE 0-2 arányban legyőzte a magyar bajnokot. Boriszov városában közel álltunk a bravúrhoz és a hosszabbítás kiharcolásához, de Sidibe gólját követően nem sikerült az előnyt kétgólosra növelni, ráadásul a 90+4. percbenesett öngól végleg megpecsételte a magyar csapat sorsát.

A Debrecen tartalékos csapattal 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyháza ellen az NB1 nyitófordulójában, míg a BATE Borisov a második helyen áll a bajnokságban a Dinamo Minsk mögött négy fordulóval a szezon vége előtt. Az eddigi meccseiken mindössze egy vereséget szenvedtek, azt is a nyitófordulóban, míg valószínű élet-halál küzdelem vár rájuk a rivális Dinamo ellen augusztus 13-án.

A fehérorosz bajnok ugyan nem képvisel olyan játékerőt, mint mondjuk 2012-ben, amikor a Bayern Münchent is legyőzték a BL-ben, de mindenképp a továbbjutásra esélyesebb csapatnak tartják őket. Az a csapat, amelyik itt továbbjut, extra motiváció gyanánt elkönyvelheti, hogy az utolsó körben kiemelt lesz a BATE magas kofficiensének köszönhetően, tehát ha a Loki továbblépne ellenfelén, akkor a fehérorosz csapatnál gyengébb ellenféllel kell megküzdjön a csoportkörbe kerülésért.

A fehérorosz csapat visszaesését jól bizonyítja, hogy oda-vissza is csak döntetlenre voltak képesek a Skenderbeu ellen, pusztán csak idegenben lőtt góllal bizonyultak jobbnak az albán bajnok elleni párharcban.

Mérkőzés tipp: Dupla esély – Hazai vagy döntetlen 1.48

Gól tipp: Első gól – DVSC 1.85

Pontos eredmény tipp: 1-1 6.50