BL-selejtező: Az utolsó megoldandó feladat


Celtic 1.55, Döntetlen 4.00, Maribor 6.00

Az első mérkőzés kezdése viharosabbra sikeredett, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett. A skótok szereztek vezetést McGregor révén a hatodik percben, de a szlovén város csapata hamar egyenlített, Bohar a 14. percben egalizált. A mérkőzés kiegyenlített mederben csorgott, mindkét kapus magabiztosan állt a lábán. A labdabirtoklás 46-54 arányban alakult, mindkét gárda 13-13 lövést eresztett útnak, a legnagyobb kimaradt helyzet Van Dijk nevéhez fűződik.

Mivel a zöld-fehéreknek megfelelő eredmény a 0-0 az idegenben lőtt gólnak köszönhetően, ezért ők kényelmesebb szituációból várják a visszavágót. A Maribornak mindenképp gólt kell szereznie a továbbjutáshoz, így a Celticnek a mérkőzés vége felé közeledve egyre több lehetősége és területe nyílhat veszélyes kontratámadások vezetésére.

Tipp: Celtic 1.55

Bate Borisov 1.75, Döntetlen 3.50, Slovan Bratislava 4.65

Szerencsétlen mederbe terelődött a mérkőzés a szlovák bajnok számára, hiszen az első félidőben igencsak aktív BATE végül egy öngóllal szerezte meg a vezetést és ezzel a kulcsfontosságú idegenbeli gólt is. Ezt követően érthető módon aktívabb játékkal rukkolt elő a Slovan a második játékrészre, végül Róbert Vittek tíz perccel a vége előtt mentette döntetlenre a meccset.

Hazai pályán minden bizonnyal a fehérorosz csapat számít esélyesebbnek, a nemzetközi tapasztalat is mellettük szól, hiszen szlovák csapat legutóbb az MSK Zilina lévén jutott a csoportkörbe még a 2010/11-es szezonban. A hazaiak legveszélyesebb játékosa Sergei Krivets volt, aki még az első félidőben kapufáig jutott.

Tipp: Továbbjutó – BATE 1.35

Arsenal 1.36, Döntetlen 5.00, Besiktas 7.50

Nyögvenyelősen indul be az Ágyúsok gépezete az idei szezonban. A Crystal Palace ellen az utolsó percekben szerezték meg a győzelmet, az Everton ellen a hajrában sikerült egyenlíteni, és a Besiktas elleni odavágón nem sikerült a hálóba találni a londoni csapatnak.

Kissé meglepő módon a török csapat egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, többet birtokolta a labdát, többet lőtt kapura és a többet is passzoltak, mint az angolok. Külön nehézség lesz a hazaiak számára, hogy Ramsey a meccset kihagyja eltiltás miatt, hiszen a 80. percben második sárgáját is begyűjtött a középpályás.

Az Arsenal zsinórban 17. csoportrészvételéért fog küzdeni, hatalmas pofára esés lenne, ha az Emirates közönsége előtt nem sikerülne kivívni a legjobb harminckettőbe jutást. Persze, ehhez az kell, hogy a kezdőrúgásból veszélyes Demba Ba-t semlegesítse a védősor, hiszen ha kapnak egy gólt, akkor csak győzelem esetén juthatnak tovább. Mindenképp indokolt, hogy legalább kettő legyen közte, hiszen az egy gólos előny azt is jelentené, hogy a tűzzel játszanak az Ágyúsok.

Tipp: Sanchez gólt szerez – Igen 2.33

Atletic Bilbao 2.10, Döntetlen 3.30, Napoli 3.50

A spanyol-olasz mediterrán rangadók mindig heves vérmérsékletűek, most hogy a BL-csoportkörbe jutás a tét, így kifejezetten parázs összecsapásra számíthatunk. Minden bizonnyal lesz olyan párosítás, amely hosszabbításba fog torkollni, elképzelhető, hogy ez a mérkőzés lesz az.

A két gólszerző, Muniain és Higuain most is jó eséllyel rezegtetheti meg az ellenfél hálóját, nem valószínű, hogy a baszk csapat ráül az eredményre, és 0-0-ra fog játszani. A Bilbao egy érzelmekkel teli mérkőzéssel kezdte a bajnokságot a Malaga ellen, de az izgalmas végjáték ellenére nem sikerült pontot szerezzenek a piros-fehérek.

A Napoli az első bajnokiját a Genoa otthonában fogja játszani a hétvégén, így felkészülésüket nyugodtan igazíthatták a BL-selejtezőhöz. Nehéz megjósolni a mérkőzés kimenetelét, de semmiképp sem számíthatunk kapkodó footballra, akár egygólos mérkőzéssé is avanzsálhat a szerdai nap egyik rangadója.

Tipp: Félidő - Döntetlen 2.12

A négy tipp eredő oddsza:  10.34