BL: Pellegrini csúnya győzelmet vagy szép halált választ?


Sahtar Doneck 2.45, döntetlen 3.30, Manchester United 3.05
Bayer Leverkusen 1.74, döntetlen 3.80, Real Sociedad 5.00

Angol csapat még soha nem nyert BL-meccset a Sahtar vendégeként, az ukránok eddig három győzelemmel állnak ellenük, és ez a Moyes-féle Manchester sem úgy néz ki egyelőre, mint akinek bármi keresnivalója lenne a kontinensen. A pillanatnyi formát tekintve – amellett, hogy mindkét csapat viszonylag simán nyert az első körben, de a Doneck idegenben –, a Unitedtől még a döntetlen is barvúr lenne, de azért nem akarom teljesen elvetni ennek a lehetőségét, úgyhogy 1X. Ha az ember csak a Sociedad elmúlt egy hónapját nézi, azt sem érti, hogy egyáltalán mit keresnek ezek a BL-ben, és ha így folytatják, akkor győzelem nélkül fognak kizúgni a csoportkörből. A ’Kusen viszont az Old Traffordon elszenvedett vereséget leszámítva csak nyert szeptemberben, és csak egy pont a hátránya a Bayern–Dortmund kettős mögött a Bundesligában – míg a Sociedad 13. a Ligában, és nagyon nem úgy néz ki, mint aki egy Leverkusenben aratott győzelemmel fordít a sorsán.

Tipp: Sahtar–Man Utd 1X & Leverkusen–Sociedad 1 @ 2.36

Juventus 1.28, döntetlen 5.75, Galatasaray 12.00
Real Madrid 1.07, döntetlen 14.00, Köbenhavn 28.00
A B-csoportban jönnie kell a két hazainak, nincs mese, különben nagyon súlyos savazás áldozatává válnak bármely botló csapat szurkolói illetve játékosai. Persze, a Juvéban mindig benne van az iksz, de ezúttal elég a formát, a két keretet, a kezdőket és az alapértelmezett felállásokat egymás mellé tenni, és máris látjuk, hogy a torinóiak nemcsak erőből verhetik a törököket, de a 3-5-2-es felállásukkal is reggelire kell megenniük a Galata 4-3-1-2-jét. A Real meccs ennél is egyszerűbb, minimum négynek kell lennie közte.

Tipp: Juve–Galata 1 & Madrid–Köbenhavn 0–3-ról 1 @ 2.64

Paris SG 1.80, döntetlen 3.55, Benfica 4.80
Anderlecht 2.45, döntetlen 3.30, Olympiakosz Pireusz 3.00
A PSG-t természetesen szinte kötelességünk a sorozat egyik titkos esélyesének tekintenünk, és ehhez méltóan Cavaniék elég meggyőző teljesítménnyel nyitottak Görögországban. A franciák tétmeccset rendes játékidőben utoljára március elején veszítettek (Reims 1–0), pedig azóta kétszer is játszottak a Barcával, hazai pályán pedig legutóbb tavaly november közepén kaptak ki (Rennes 1–2). A Benfica is kielégítő formában van, de ettől azért messze, úgyhogy ez hazai lesz. Az Anderlecht és az Olympiakosz nyáron játszott egy barátságos meccset egymással Görögországban, amelyet a hazaiak nyertek 1–0-ra, de ettől még nem leszünk okosabbak. Azzal már talán valamivel inkább, hogy az Anderlecht két hónapja nem kapott ki hazai pályán tétmeccsen, az Olympiakosz pedig Valentinosz nap óta nem csinált ilyet idegenben. Minden sugallja az ikszet, ami annyira kézenfekvő, hogy már gyanakszunk, de azért beírjuk, mert jól fizet.

Tipp: PSG–Benfica 1 & Anderlecht–Olympiakosz X @ 5.94

Manchester City 3.40, döntetlen 3.45, Bayern München 2.20
CSZKA Moszkva 1.65, döntetlen 3.80, Viktoria Plzen 5.85
(kezdés: 18.00)
Nem sok csapat van, amelyik egyértelmű esélyesként lép pályára az Etihad Stadionban, de a világ potenciálisan legjobb társasága, a Bayern München mindenképpen ezek közé tartozik. A bajorok idegenben utoljára pontosan egy éve veszítettek a BATE otthonában – akkor még kiröhögte mindenki Heynckes csapatát, aztán tudjuk, mi lett belőle. A szintén potenciális BL-esélyes City már jóval kevésbé meggyőző Manuel Pellegrini alatt, mint a Pep Guardiolával kezdeti nehézségeken túllendülő Bayern  – bár a Busquets-poszton játszó Lahm nekem még mindig túllépi az ingerküszöbömet –, olyannyira, hogy az égszínkékek pillanatnyilag a hetedikek a Premier League-ben, miközben a Robbenék pontszámban meccselik a Bundesligát vezető Dortmundot. Annyival mégse lehet elintézni, hogy sima kettes, ugyanis a City otthon sokat rúg, és keveset kap – ugyanezt csinálja egyébként idegenben a Bayern –, ráadásul a Villa elleni zakó miatt valószínűleg elég idegesek is arrafelé. A fő kérdés az, hogy Pellegrini bevállalja-e, hogy fejjel rohan a falnak azt kockáztatva, hogy csapata kap egy ötöst, vagy kivételesen mélyen húzza meg a védelmi vonalat, és megpróbálja a Bayern játékához igazítani és kontrákra kihegyezni a Cityt? Mivel a chilei nem az a megalkuvó típus, és elvből is inkább a szép halált választja, mint a csúnya győzelmet, itt bizony gólokat fog lőni a Bayern. Én vendéggyőzelmet vagy 2–2-t (@ 12.50) várok, tehát legalább két Bayern-gólt. A CSZKA gyér formában van, míg a Viktoria pont, hogy jól tolta, amíg nem jött hozzájuk a City, ennek ellenére más szint a két alakulat, ráadásul a cseheknek messzire is kell menniük, mert Szentpétervár sincs sokkal közelebb Plzenhez (1500 kilométer), mint Moszkva – a minősíthetetlen állapotú gyep miatt esett a választás a kotvány műfűre.

Tipp: Man City–Bayern gólok száma a vendégcsapatnál 1.5 fölött & CSZKA–Viktoria 1 @ 3.17

A tippsor eredő szorzója: @ 117.32 

Bajnokok Ligája 2013/14 - 90 perces visszatérítés

Az Unibet visszatéríti a Pontos eredmény, Félidő/Végeredmény és Első gólszerző/Utolsó gólszerző fogadásokat 100€ értékig, ha gól esik a rendes játékidő hosszabbításában!