BL: nem kaphat ki otthon a Győr


A Győri ETO a Maccabi Tel Aviv ellen kell, hogy továbbverekedje magát a Bajnokok Ligája selejtezőinak második körében, hogy aztán már csak két párharc válassza el a nyugat-magyarországi alakulatot a csoportkörtől. Előzetesen a Maccabi tűnik valamivel esélyesebbnek, és nemcsak azért, mert 101 hellyel előrébb található az UEFA klubrangsorában, vagy mert a játékoskerete néhány millió euróval többet ér.

Noha Paulo Sousa, a Maccabi újonnan kinevezett mestere nyilvánvalóan próbálja levenni a terhet játékosai válláról, és azt nyilatkozta, hogy a magyar alakulat a párosítás esélyese, a játékoskereteket összehasonlítva inkább az izraeliek felé billen a mérleg nyelve, arról nem is beszélve, hogy a szakmai munkát Jordi Cruyff irányítja Tel Avivban. Igaz, hogy Sousa még csak néhány hete dolgozik Izraelben, de a csapat két évvel ezelőtt megjárta az EL főtábláját, vagyis a játékosok legnagyobb része nemzetközi tapasztalatnak sincs híján.

Persze, a Győr is bemutatta saját trükkjét az Európa Ligában, amikor a 2010-11-es kiírásban a szlovák Nyitra és a kazah Atirau elsöprése után a Montpelliert is kiejtette, ám a Dinamo Zagreb ellen már nem sikerült győznie, és így lemaradt a csoportkörről. Az ETO-t akkor is az a Pintér Attila irányította, aki egy év szünet után visszatért a csapathoz, hogy bajnokot csináljon belőle, tehát a nemzetközi rutin a zöld-fehérektől sem hiányzik teljesen, mind a padot, mind a keretet tekintve.

Mivel a Győr játéka minden, csak nem sablonos, szokványos vagy kiszámítható, hazai pályán nem tennék a vereségükre, még akkor sem, ha a visszavágón mindenképpen Sousa csapata számít majd esélyesnek. Gólok biztosan lesznek, 1–1-es döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek.

Tipp: Győri ETO–Maccabi Tel Aviv X @ 3.20


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!