BL: a Málagát és a Dortmundot egymásnak találták ki


Málaga 3.30, döntetlen 3.40, Dortmund 2.20
Mivel a Real-Galata Drogbástul és Sneidjerestül akkora egyes, hogy gyakorlatilag nincs is értelme foglalkozni vele, a másik, sokkal izgalmasabb és kiegyensúlyozottabb meccsre koncentrálunk beharangilag és tippileg is. Persze, rá lehet dobni még a Realt hendivel, hogy kicsit zsírosabb legyen a várható nyereményünk, mert komoly meglepetés lenne, ha a Real nem nyerne legalább két góllal.

Tulajdonképpen meglepetésnek is tekinthetnénk, hogy a Málaga hazai pályán ki tudta harcolni a továbbjutást egygólos hátrányból a remekül védekező és hasonlóan kontrázó Porto ellen, de mivel tudjuk, hogy egy félidőt emberelőnyben játszhattak, minden azonnal érthetővé válik. Na, nem mintha mondjuk, a Málaga védelme hitványabb lenne a portugálokénál, hiszen hazai pályán eddig csak egyszer kaptak gólt a BL-ben – igaz, akkor kettőt is, de ez az Anderlecht ellen volt az utolsó fordulóban, amikorra már gyakorlatilag minden eldőlt.

A Dortmund hobbija viszont az, hogy mindig lő gólt: akár otthon játszik, akár idegenben, ebben a BL-kiírásban még nem hagyta el a pályát rúgott gól nélkül, ráadásul csak a Manchester City otthonában álltak meg egynél, viszont Madridban és Doneckben kettőt, Amszterdamban négyet is gurítottak. Tehát egy kiváló hazai védelem, és egy remek vendég támadósor találkozik a La Rosaledában, ami garantálja számunkra az izgalmas meccset.

Annál is inkább, mivel a Málagának idén kell dobbantania a nemzetközi mezőnyben, ha egyáltalán akar, a bajnokságban már fölöslegesen küzdenek, jövőre ugyanis nem indulhatnak a nemzetközi mezőnyben. A Dortmund helyzete is hasonló: a Bundesligában kocogva is beérnek a BL-csoportkört érő helyek valamelyikére, de a bajnoki címre már nincs esélyük, így számukra is a Bajnokok Ligája a prioritás, az elődöntő pedig karnyújtásnyi távolságban van.

A Málaga eddig még nem találkozott ilyen erős támadójátékkal rendelkező csapattal a BL-ben, a Dortmund pedig ilyen jó védelemmel nem futott még össze – a továbbjutás tekintetében a vendégek számítanak favoritnak, de ezen a meccsen a hazaiaknak minden esélyük megvan arra, hogy elkerüljék a vereséget, és fenntartsák esélyüket a továbbjutásra.

Tipp: Málaga–Dortmund 1-1 & Real Madrid–Galaatasaray (0–1-ről) 1 @ 9.58