BL: Kedden folytatódhat a vendégek sorozata


Zenit 4.30, Döntetlen 3.85, Dortmund 1.82

Az orosz egyesület bemutatta azt a bravúrt, hogy mindössze egyetlen győzelemmel tovább verekedte magát a csoportból, így a tavalyi ezüstérmes német csapattal kell megmérkőzzön a legjobb 16 mezőnye között. Ennek szinte ellentétje, hogy a Dortmund négy győzelemmel majdnem kiesett, ugyanis három 12 pontos csapat is volt az F jelű kvartettben.

Orosz csapat legutóbb 2011/12-ben jutott el a kieséses szakaszig, akkor egy 3-2-es szentpétervári győzelem után nem sikerült a továbbjutás a Benfica ellen. Egy szoros eredmény most is összejöhet, bár az orosz bajnokság szünetel Mikulás napja óta, így gyakorlatilag hónapok óta nincs tétmeccs az északiak lábában.

A Dortmund nagyot küzd a bajnoki második helyért, jelenleg bronzérmes pozícióban vannak, a tavaszt jól kezdték, bár a hétvégi három gólos vereség a kiesőjelölt Hamburg ellen némiképp megmagyarázhatatlan. Tavaly a Donyeck csapatával sorsolták őket össze ilyenkor, akkor nem sikerült nyerni az első találkozón (2-2), de otthon simán hozták a 3-0 arányú győzelmet. Ha ebből indulunk ki, akkor semmiképp sem fontos, hogy már rögtön az első mérkőzésen győzelmet arassamak az amúgy jó erőkből álló oroszok ellen, sokkal inkább az idegenben szerzett gól(ok) megszerzése lehet a fő célkitűzés.

A németek a Napoli, az Arsenal és a Marseille otthoni kapuját is sikeresen bevették, míg a Zenit kapott gólt a Porto-tól és a Atletico Madridtól is. Az oroszok hazai teljesítményének megítélése nehéz, hiszen bár veretlenek maradtak, de ugyanakkor győzni sem tudtak, még a halványabb Austria Wien is egy ponttal távozott a Petrovski Stadion-ból. Emellett kérdőjeles, hogy miképp jönnek vissza a téli szünetből az éles körülmények közé a focisták, bár a szentpéterváriaknak inkább használt, mint ártott ez a hosszabb pihenő.

Tipp: Döntetlen @ 3.85

Olympiakos 3.50, Döntetlen 3.35, Manchester United 2.17

A Manchester United számára a Bajnokok Ligája maradt az egyetlen mentsvár az idei évben, miután minden hazai kupaküzdelmükből kizúgtak, a bajnokságban pedig közel négy mérkőzésnyi hátrányt kellene ledolgozzanak a BL-t jelentő negyedik helyért.

A csoportkörök során szerzett 14 pont magabiztos csoportelsőséget eredményezett, viszont görög ellenfelüknek neccesre sikerült a bejutás. A Paris SG mögött azonos pontszámmal végeztek a Benfica csapatával, de jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően a Pireus lépett a kieséses szakaszba.

Az angolok soha nem vesztettek mérkőzést görög ellenféllel szemben, viszont ez most a gyengélkedő United számára mégis benne van a pakliban. Ezzel ellentétben az Olympiakos a hazai bajnokságát utcahosszal vezeti, gyakorlatilag már februárban oda lehet adni nekik az aranyérmet. Az egész szezon során két döntetlent értek el, otthon minden ellenfelüket verték legalább két gólt szerezve. A BL-ben is megvolt a két győzelem, igaz a Paris Saint German 1-4 arányú győzelme fájó emlék a görögök számára.

A Manchester United tavaly a legjobb 16 között búcsúzott, igaz akkor a Real Madridot vetette eléjük a sors. A csoportmérkőzések folytán a Vörös Ördögök hazai környezetben nem hullajtottak pontot, de csak döntetlenre voltak képesek a Donyeck és a Real Sociedad otthonában. A United a Premier League küzdelmek során pusztán a mezőny második feléhez tartozó csapatokat vert meg idegenben, de nem hinnénk, hogy a görög listavezető ezekkel a csapatokkal állna egy szinten. Ha ebből és a BL előzményekből indulunk ki, akkor nem biztos, hogy a ránézésre vendég győzelemnek tűnő kimenetel bejön, de a görögök győzelme is meglepetés számba menne, bár közönségük félelmetes atmoszférát fog teremteni.

Tipp: Döntetlen @ 2.17

A két tipp eredő oddsza: @ 12.90