BL-kedd: Történelmet írhat a Wolfsburg


Real Madrid1.40  döntetlen5.40  AS Roma8.00
A római odavágón a Real Madrid különösebb megerőltetés nélkül győzött 2-0-ra, Cristiano Ronaldo és Jesé góljával. Azóta négy bajnoki meccsen van túl a Real, ezekből csak a legutóbbi kettőt nyerte meg, előzőleg Malagában ikszeltek, illetve otthon kikaptak az Atléticótól. Szombaton viszont gáláztak a Celta Vigo házigazdájaként és 7-1-re verték őket, a hét gólból Ronaldo négyet vállalt és még Garteh Bale is betalált a végén – a walesi játékos ezen a meccsen tért vissza, sérülés miatt több mint egy hónapig nem volt bevethető.

A vendégek sincsenek rossz formában, sőt, parádésan szerepelnek a Serie A-ban, ahol hét meccset is megnyertek zsinórban, legutóbb a Fiorentinát intézték el 4-1-re. A Bajnokok Ligája viszont más kávéház (csakhogy egy szép közhely is álljon itt) és a római meccs alapján nem tűnik úgy, hogy idegenben fordítani tudnának a vendégek.

Még úgy sincs erre sok esély, hogy például Stephan El Shaarawy nagyszerűen futballozik, amióta januárban Rómába igazolt – hét meccsen öt gólt szerzett a csatár. Ráadásul Spaletti edző több alapember játékát is nélkülözni kényszerül: kedd este nem lesz ott a pályán Antonio Rüdiger és Daniele De Rossi sem, illetve Radja Nainggolan szereplése is erősen kétséges.

Tipp: El Shaarawy gól @ 4.60


Wolfsburg1.56  döntetlen4.45  Gent6.30
Az első mérkőzést 3-2-re nyerte a Wolfsburg. Azon a meccsen már 3-0-ra is vezettek a németek, de mérkőzés utolsó tíz percében két gólt is lőttek a belgák és ezzel maradt némi reményük a visszavágóra.

A hazai csapat kellő önbizalommal várhatja az összecsapást, a hétvégén ugyanis 2-1-re verték otthon az igen masszív Mönchengladbachot. A Gent szintén otthon játszott bajnoki meccset még múlt pénteken, de nem bírt az OH Leuvennel (1-1). Igazság szerint a belgáktól már az is nagy bravúrnak számít, hogy idáig eljutottak, most könnyen ez lehet a végállomás. Ugyanakkor a hazai csapatról is elmondható, hogy még soha nem jutott be a BL legjobb nyolc gárdája közé.

A Gent számára nem sok babér termett idegenben a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában, egyedül a Lyon elleni csoportmeccset tudták megnyerni, ha nem ők voltak a pályaválasztók. Viszont az összes vendégként lejátszott BL mérkőzésükön szereztek gólt és az odavágón lőtt két találat is reménykedésre adhat okot számukra, úgyhogy még akár vaskos meglepetés is születhet ezen a találkozón.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.68