BL-kedd: Nagy küzdelem lesz Münchenben


Bayern München1.64  döntetlen3.95  Atlético Madrid6.15
A múlt héten mindössze egy találat született a Bajnokok Ligája elődöntői során, mégpedig ennek a két csapatnak a madridi meccsén. Saúl zseniális gólját még sokáig fogják mutogatni, kérdés, hogy az 1-0-s előny mire lesz elég Münchenben?

Az egy héttel ezelőtti odavágó alapján még az is előfordulhat, hogy bizony elég lesz ez a soványka előny. Ugyanis a Bayern látványosan szenvedett múlt hét szerdán és ez a szenvedés tovább folytatódott szombaton, a Mönchengladbach elleni hazai bajnokin (1-1). Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy pont az Atlético és a Mönchengladbach az a két csapat, amely roppant kellemetlen ellenfél tud lenni. Ugyanakkor az is biztos, hogy egy Bajnokok Ligája győzelemre törő csapatnak ez nem lehet kifogás.

Több mint valószínű, hogy a bajorok az első perctől fogva nekimennek majd az Atlético Madridnak. Hazai pályán, 1-0-s hátrányban nem tehetnek mást. Az már más lapra tartozik, hogy mennyire lesznek hatékonyak a bajor támadások, hiszen láthattuk az odavágón is, hogy a madridiak kiválóan gyilkolják a Bayern játékát.

Plusz mintha müncheni támadók is fásultak lennének már így a szezon vége felé. Müller még csak-csak elmuzsikál valahogy (a hétvégén ő szerezte a Bayern egyetlen gólját) de Lewandowski formahanyatlása igen látványos – pedig a lengyel már 27 gólt szerzett csak a Bundesligában. Coman egyedül kevés, Vidal ugyan hasznosan, de szürkén játszik, Ribery sem érzi a dolgot. A lényeg, hogy sokkal jobban kellene pörögniük és valakinek meg kell húznia a váratlant, különben passzolgathatnak napestig a saját tizenhatosa előtt tömörülő Atléticóval szemben, különösebb eredménye nem lesz.

Egyébként ha már az előbb szóba került Ribery, az ő játéka korántsem biztos kedden, ugyanis egy kisebb sérüléssel bajlódik. A többiek jól vannak, sőt Boateng személyében egy nagy visszatérőt üdvözölhetett szombaton az Allianz Aréna közönsége.

Ami a vendégeket illeti, az Atlético szezonról szezonra bizonyítja, hogy mekkora ereje van a szervezett játéknak. Nincsenek náluk szupersztárok, van helyette masszív csapategység, megalkuvást nem ismerő küzdelem egymásért és a szurkolókért. Ahogy Griezmann fogalmazott a hétvégén a Rayo Vallecano elleni győztes bajnoki után: kemény meccs lesz kedden.

Jó hír a madridiak számára, hogy a védelem egyik bástyája, Godín visszatérhet a csapatba és ettől, ha lehet, még masszívabbá válnak majd a Matracosok. Guardiolának pedig sürgősen ki kell találnia valami extrát, mert az nagyon kevés lesz, ha úgy játszanak mint tették azt a múlt héten.

Tipp: Továbbjutó csapat – Atlético Madrid @ 1.73