BL-kedd: minimális Bayern- és Barca-siker?


Bayern München 1.58, döntetlen 4.00, Juventus 5.80
Noha a másik meccs is kiváló lesz, mégis csak ez a játéknap első számú párosítása, amelyre rá lehet fogni, hogy előrehozott döntő. Igen, ott van még a Barca, ott van még a Real Madrid, (és ott van még az egyelőre veretlen Dortmund is) de ez a két társaság olyan formát mutat a kiírásban, amely alapján sokan már korábban a döntőbe várták valamelyiküket, vagy mindkettőjüket. Jobbkor egyébként egyikük számára se jöhet a meccs, hiszen a Juve idegenben nyerte meg a derby d’Italiát, a Bayern pedig otthon gyalázta 9–2-re a Hamburgot.

A Juventus a szerencsés előző kör után – hamar kiderült, hogy nagyon jól jártak a Celtickel –, ezúttal egy olyan ellenfelet kapott, amelynek a játéka egyáltalán nem fekszik neki, egy olyan ellenfelet, amely stílusát és mentalitását tekintve is hasonló, csak még nála is erősebb. A hadrendeket tekintve is aggódhat Conte, ugyanis a Bayern egy olyan csapat, amelyik tökéletesen játssza a 4-2-3-1-et, nagyon hatékony középpályásduóval és életveszélyes támadókkal, na meg néhánnyal a legjobb évjáratú szélsőhátvédből, akik még véletlenül sem kocogva alibiznek, ha csapatuknál van a labda.

Mindez azt jelentené, hogy amennyiben a megszokott 3-5-2-ben próbálná a saját játékát játszogatni a Juve, akkor a széleken bizony egy félidő alatt szét lennének futva, de tudjuk jól, hogy az olasz csapatoknál a 3-5-2 ilyenkor bizony inkább 5-3-2, ami azt jelenti, hogy a tizenhatos elé húzódó nyolc emberen kell majd átpréselnie a labdát a Bayernnek. Képesek rá, de nem fog túl sokszor sikerülni, és mivel a legutóbbi, Torinóban lejátszott meccsüket (4–1-re nyert vendégként a Bayern) leszámítva hagyományosan kevés gól születik ebben a párosításban, úgy tűnik, hogy az 1–0, a 2–0, a 2–1 és az 1–1 között válogathatunk, bármilyen ettől eltérő eredmény már meglepetés lenne.

Paris SG 4.50, döntetlen 3.65, Barcelona 1.80
A múlt heti francia-spanyol második felvonásának is felfoghatnánk ezt a meccset, de a PSG-nél igazából csak Jallet és Matuidi játszott akkor a Stade de France-ban, míg az ellenfélnél a fél csapat. Noha, az első számú meccs egyértelműen a fenti, fogadói szempontból ez érdekesebb lehetne, ugyanis hol, ha nem a PSG otthonában veszítsen pontokat a Barca?

Persze, ha jobban megnézzük, láthatjuk, hogy noha a Barca csak ikszelni tudott veszített Galíciában (2–2 a Vigo ellen), de egyrészt tartalékos összeállításban játszott, másrészt Tito Vilanova is visszatért a csapathoz, ami már a mai összecsapáson is éreztetni fogja a hatását, harmadrészt pedig nem gyakran fordul elő a Barcelonával, hogy a szezon ezen szakaszában egymás utáni meccseken pontokat veszítsen.

A kezdők ugyan csak az egyik oldalon hasonlóak, és a PSG nem ugyanazt játssza, mint a francia válogatott, könnyen elképzelhető, hogy a múlt keddihez hasonló meccset fogunk látni, viszont a nemzeti csapat és a PSG támadói közti minőségi különbség gólban fog megmutatkozni. Nekem az 1–2 és az 1–3 tűnik valószínűnek, noha az abszolút játszható 1–1 fizet a legkevesebbet, valójában pedig a PSG-nek fogok szurkolni, hogy a visszavágó is izgalmas legyen.

Tipp: Bayern–Juventus 1-0 és PSG–Barcelona 1-2 @ 61.62