BL-kedd: Még négy hely kiadó


Atlético Madrid1.70  döntetlen3.75  Bayer Leverkusen5.35
A németországi odavágón 1-0-ra kikapott az Atlético, ráadásul a középpályáról egyik kulcsjátékosát is elveszítette a Madrid, mivel Tiagót kiállították a második félidőben. Ráadásul a németországi vereséget követően az eredmények sem úgy jönnek, ahogyan az elvárható lenne: zsinórban három bajnokin ikszelt az Atlético. Gól nélküli döntetlen a Sevilla, majd az Espanyol ellen, előtte meg 1-1 a Valenciával.

Ez azt jelenti, hogy a „Matracosok” legutóbbi négy tétmeccsükön mindössze két gólt lőttek és ez nem sok jóval kecsegtet egy olyan csapat ellen, amely legutóbbi találkájuk óta viszont nem kapott gólt tétmeccsen, ellenben ez alatt az öt találkozó alatt rúgott összesen tizenegyet.

Ennek ellenére Diego Simeone pozitívan látja a jövőt és az Espanyol ellen lejátszott 0-0 után (ahol amúgy a második félidőben emberhátrányban játszott az Atlético) úgy nyilatkozott, hogy csapata fejlődik és készülnek a keddre.

Egyébként a két csapat 2010-ben már összeakadt egymással, akkor éppen az Európa Liga csoportmeccsei alatt. Mindkét mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, most egy ilyen eredmény a hazaiak búcsúját jelentené.

A vendégek az előny birtokában nyugodtan futballozhatnak majd, a Stuttgart felett aratott hétvégi 4-0-s győzelem kellő önbizalmat adhat nekik. Az biztos, hogy Robbie Kruse, Tin Jedvaj sérülés miatt kihagyja a mérkőzést, míg Lars Bender játéka erősen kérdéses.

Tipp: Mandzukic kapufát lő @ 9.00


Monaco3.20  döntetlen3.35  Arsenal2.32
A londoni odavágót 3-1-re nyerte a Monaco, a három idegenben szerzett gól jelentőségét valószínűleg senkinek nem kell külön elmagyarázni. Hazai pályán elég jól megy a Monacónak, ebben a naptári évben mindössze egyetlen egy gólt kaptak tétmeccsen, pedig kilencet már lejátszottak a II. Lajos Stadionban.

Bőven akad sérült a Monaco keretében, de hétfőn már a csapattal edzett Toulalan, Kondogbia és Carrasco is, úgyhogy ők nagy eséllyel ott lesznek a pályán. Utóbbi kettő ugye gólt szerzett az odavágón, úgyhogy már csak ezért sem mindegy, hogy mi lesz velük.

Rendesen feladták tehát a leckét Arsene Wengernek; az Arsenálnak úgy kellene három gólt rúgnia Monacóban, hogy egyet sem kaphat. Ez viszonylag egyszerűen hangzik, csakhogy az észak-londoni csapatnak mindössze egyetlen egy olyan meccse akadt ebben az évben, amikor nem kapott gólt idegenben. Plusz, ha ránézésre átlagot vonunk, akkor láthatjuk, hogy többnyire két lőtt gólig jut vendégként az Arsenal.

Tipp: Első gól – Arsenal @ 1.71

Eredő odds: 15.39