BL-kedd: A Leicester még simán továbbjuthat


Juventus1.70  döntetlen3.80  Porto5.75
Az első meccsen 2-0-ra nyert a Juventus Pjaca és Dani Alves góljaival (érdekesség, hogy a két találat között mindössze két perc telt el) és ez az előny elég kell, hogy legyen a visszavágóra. Persze a múlt heti barcelonai események elég világosan megmutatták, hogy nincsen ledolgozhatatlan hátrány, de azért a Portótól idegenben nyilván nem számíthatunk arra, mint amit a Barca művelt a PSG ellen.

A Juventus hazai pályán még gólt is ritkán kap, nemhogy élből kettőt. Bár az Atalantának azért sikerült kétszer is bevenni a Zebrák hálóját egy január eleji kupameccsen, de cserébe hármat kaptak. A Juve egyébként az összes tétmeccsét megnyerte otthon ebben az évben és csak az Inter úszta meg egy kapott góllal, általában kettőig jutnak a torinói támadók. Igaz, 2017-ben még csak olasz csapatok tettek látogatást a Juventus otthonában, de azért ez az eredménysor még így is magáért beszél.

Ugyanakkor a Porto képes lehet az idegenbeli bravúrra, hiszen ebben a szezonban már győztek egyszer Rómában 3-0-ra, még az augusztus végi BL selejtezőben. Arra sem számított senki és most még nagyobb meglepetés lenne egy ilyen nagyarányú portugál siker. Ráadásul a vendégek csak Telles játékát kényszerülnek nélkülözni, mindenki más egészséges. Bár ugyanez igaz a házigazdákra is: egyedül Sturaro van kényszerpihenőn, illetve Chiellini is apróbb sérüléssel küzd.

A Porto várhatóan mindent megtesz majd a győzelem érdekében és még azt sem lehet kizárni, hogy idegenben gólt szereznek majd. Főleg, hogy a Zebrák a legutóbbi három tétmeccsüket nem tudták kapott gól nélkül lehozni. Viszont azt is látni kell, hogy a Juvét utoljára majd’ négy évvel ezelőtt győzték le a Bajnokok Ligájában pályaválasztóként és ez nem véletlen, otthon tényleg nagyon jók.

Tipp: Első gól – FC Porto 2.90


Leicester City3.30  döntetlen3.70  Sevilla2.23
Ranieri menesztését követően szárnyra kapott a Leicester és két tétmeccset is 3-1-re nyert zsinórban. Előbb a Liverpoolt, majd a Hull City-t verték meg ilyen arányban, mindkét győzelem hazai pályán történt. Nem csoda hát, hogy sokan edzőbuktatásra gyanakodnak, mással valóban elég nehéz magyarázni a hirtelen jött sikereket (előzőleg ugye zsinórban hat bajnokin kaptak ki rúgott gól nélkül).

Az első mérkőzést 2-1-re nyerte a Sevilla, de egy ilyen végeredmény egyáltalán nem jelent életbiztosítást a visszavágóra. Plusz mostanában nem egészen úgy alakultak a Sevilla meccsei, mint ahogyan azt Jorge Sampaoli mester elképzelte, a legutóbbi két bajnoki mérkőzésük egyaránt 1-1-es döntetlent hozott. Mondjuk egy hasonló eredménnyel most továbbmennének és erre a vezetőedző is célozgatott, amikor az összecsapás előtti sajtótájékoztatóan a Juve és a Lyon elleni idegenbeli csoportmeccseket hozta föl példaként (mindkét találkozó 0-0-val végződött). Egyébként három hiányzó van a vendégeknél (Trémoulinas, Vietto, Carriço) de közülük csak Vietto számít alapembernek.

A Leicester képes lehet a továbbjutásra, egygólos hátrányt ledolgozni egyáltalán nem lehetetlen feladat. Már csak azért sem, mert az angol bajnoki címvédőtől újra az előző szezonban látott küzdeni akarást és csapategységet láthatjuk viszont Ranieri távozása után.

Tipp: Továbbjutó – Leicester City 3.70