BL-kedd: Lefutott visszavágók?


Chelsea 1.82, Döntetlen 3.75, Paris SG 4.50

Az odavágó utolsó pillanatában szerzett francia gól sokat jelenthet a továbbjutás szempontjából, hiszen a londoni csapat számára gyakorlatilag a 2-0 az egyetlen reális végeredmény, amely továbbjutást érhet. A francia csapat idén sem a bajnokságban, sem a Bajnokok Ligájában nem kapott még 3 gólt, és mindössze egyetlen meccsen nem tudták bevenni az ellenfél kapuját.

A Chelsea hazai pályán hatékony játékkal rukkol elő, de Mourinho jól érzékelhetően bírálja csatárait, akik jelenleg nem állnak azon a színvonalon, mellyel bajnoki vagy BL címet lehetne nyerni. Csatárproblémák a párizsi csapatnál is lesznek, hiszen Zlatan sérülés miatt nem fog pályára lépni, ráadásul a négyhetes pihenő azt is jelenti, hogy továbbjutás esetén az elődöntőn való szereplése is veszélyben forog.

Mindezen körülmények ellenére a keddi játéknapon ez lesz az izgalmasabb meccs, akár egy hosszabbítás is benne lehet a pakliban. Érdekesség, hogy a 2011/12-es szezonban az angolok szintén 3-1-es vereséget szenvedtek a Napoli ellen idegenben, akkor a visszavágón a ráadásban 4-1-es végeredménnyel maguk felé billentették a mérleg nyelvét. Ha a Chelsea és az MU sem jut tovább, akkor a Bajnokok Ligája elődöntőit angol csapat(ok) nélkül fogják megrendezni.

Gól tipp: Chelsea 1.82

Mérkőzés tipp: Mindkét csapat szerez gólt 1.88

Dortmund 3.30, Döntetlen 3.70, Madrid 2.15

Az első mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a királyi gárda. Ugyan sikerült a mérkőzést lehozni kapott gól nélkül lehozni, de a védelemben tapasztalhatóak voltak olyan megingások, melyek később visszaüthetnek. A nulla vendég gól azt is jelenti, hogyha a spanyolok betalálnak Dortmundban, akkor a német csapatnak legalább 5 gólt kellene szereznie, amelynek bekövetkezésére nincs reális esély. A vendég gólra a sansz jelentős, hiszen Ronaldo minden idők legtöbb BL gólját szerző játékosa lehet egy szezonban, illetve a Real a legutóbbi 22 idegenbeli összecsapása mindegyikén betalált legalább egyszer.

Egyetlen félelmük a visszatérő Lewandowski lehet, aki tavaly négy gólt rúgva, gyakorlatilag egymaga ejtette ki a Madridot, de a 4-1-es győzelem ezúttal kevés lenne a Dortmund továbbjutásához. A németeknek muszáj lesz támadniuk, emiatt könnyen kialakulhat egy adok-kapok jellegű élvezetes mérkőzés, ahol ha a sárga-feketék gyorsan szereznek két gólt, akkor akár nyílttá is válhat a továbbjutás kérdése.

Gól tipp: Első gól - Dortmund 2.02

Mérkőzés tipp: Hazai csapat nyeri legalább az egyik félidőt - Igen 1.94