BL-kedd: Ledolgozható hátrány?


Bayern München1.30  döntetlen5.50  Porto10.00
Kikapott 3-1-re a portói odavágón a Bayern München így aztán legalább 2-0-ra nyernie kell ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás. A vereség nem maradt következmények nélkül, Guardiola az orvosi stábot tette mindezért felelőssé (min az köztudott, a fél kezdő sérült volt a meccs előtt), akik azóta már nem állnak a klub alkalmazásában.

Sok hiányzó ide vagy oda, az egész bajor csapat meglehetősen szürkén teljesített a múlt héten, viszont még így is összejött az idegenben lőtt gól, ami még sokat érhet a végén.

A hétvégén egyébként 2-0-ra nyert Hoffenheimben a Bayern és ugyan egyáltalán nem volt sima meccs, Sebastian Rode játéka pozitívumot jelentett a bajorok számára. Visszatérve a sérüléshullámra: a bajnoki előtt nyolc játékosra nem számíthatott Guardiola és Juan Bernat is megsérült. Igaz, állapota nem súlyos. A hírek szerint Schweinsteiger újra edzésbe állt ugyanakkor korántsem biztos, hogy pályára lép kedden, mint ahogy Ribery szereplésére sincs túl nagy esély. Arjen Robben, David Alaba, Mehdi Benatia, Javi Martínez és Tom Starke biztos nem játszik majd.

Ha a Porto csak feleannyira futballozik majd lelkesen, mint a múlt héten, akkor nagyon megnehezíthetik a Bayern dolgát. Márpedig miért is ne játszanának jól; a nyomás inkább a bajorokon lesz. Ráadásul ebben az évben már kétszer is botlott hazai pályán a Bayern München: március végén 2-0-ra nyert náluk a ’Gladbach, február elején pedig csak egy ikszre futotta a Schalke ellen.

A vendégek győzelemmel hangoltak a kedd esti összecsapásra, erősen tartalékos összeállításban 1-0-ra verték otthon az Académica csapatát. Nem mellesleg a Bajnokok Ligája idei kiírásában még egyetlen meccset sem veszített el idegenben a Porto, mérlegük 3-2-0.

Tipp: Müller gól @ 2.00


Barcelona1.35  döntetlen5.25  PSG8.25
Ez a párosítás is 3-1-es végeredményt hozott, azzal a különbséggel, hogy Párizsban a vendégcsapat nyert ilyen arányban, így a Barcelona ha nem is hatalmas, de megnyugtató előnnyel léphet majd pályára.

Különösebb eseményről nem lehet beszámolni a katalán klubbal kapcsolatban, szombaton hazai pályán verték 2-0-ra a Valenciát, Suarez már az első percben betalált, míg Messi az utolsóban. Ez volt az argentin játékos 400. gólja a Barcelona színeiben. Nincs komoly hiányzó a csapatban, és ha minden igaz, akkor Iniesta is rendbe jött már.

Az odavágót követően ugyan a fél világ David Luizon élcelődött (mondjuk két ilyen kötény után valamelyest jogosan) de azt is látni kell, hogy a PSG vereségéhez leginkább az vezetett, hogy a csapat nem bírta el az Ibrahimovic, Thiago Silva, Verrati trió hiányát. Azt már bejelentették, hogy Silva nem tud játszani a visszavágón és Ibra sem, akinek május elsején jár le az eltiltása. Verrati visszatérése elvi szinten lehetséges, róla még nem érkezett hír.

Ilyen előjelek mellett nem sok jóra számíthat a PSG, melynek a továbbjutás érdekében idegenben kéne legyőznie a Barcelonát, amire viszont még soha nem akadt példa.

Tipp: Suarez gól @ 2.12

Eredő odds: 4.24