BL-kedd: Karnyújtásnyira a csoportkörtől


Malmö2.55  döntetlen3.45  Celtic2.70
A vártnál talán jóval több gólt hozott az odavágó, melyet a Celtic nyert meg 3-2-re. A győzelem ellenére ez egy igencsak kényelmetlen eredmény a skótok számára, hiszen elég egy 1-0-s vereség és máris szertefoszlanak a BL-álmok. Jobban meg kell szervezniük a védekezést annál, mint tették azt a múlt héten, illetve egy idegenben lőtt gól akár a továbbjutást is jelentheti a vendégek számára.

A Malmö egyébként 1-0-s vereséget szenvedett a hétvégén aktuális bajnokiján, melyet idegenben játszott. Hazai pályán viszont május óta veretlenek a svédek, például a BL selejtező előző körében simán verték 3-0-ra a Salzburgot. Ez azért lényeges részlet, mert akkor 2-0-s hátrányt kellett ledolgoznia a svéd bajnoknak, így aztán korántsem lehetetlen egy olyan forgatókönyv, mely szerint a Malmö jut tovább.

Persze ehhez a skótoknak is lesz egy-két szava és mellettük szól az is, hogy jóval nagyobb rutinjuk van a nemzetközi kupákban.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.60


Monaco2.20  döntetlen3.40  Valencia3.30
Könnyen lehet, hogy az előző szezon meglepetéscsapata most a selejtezők során búcsúzni kényszerül a Bajnokok Ligájától. Legalábbis a 3-1-es valenciai vereség nem sok jóval kecsegtet. Persze ez egyáltalán nem ledolgozhatatlan hátrány, de ehhez ugye legalább két gólt kéne lőniük és lehetőleg egyet sem kapniuk.

Mindez remekül hangzik, de a helyzet az, hogy a Monaco három tétmeccs óta nyeretlen és utoljára a svájci Young Boys gárdáját tudták megverni kapott gól nélkül, még augusztus elején.

A Valencia viszont jóval erősebb csapat, mint a svájci és az is egészen biztos, hogy nem adják majd könnyen magukat. Hétvégén 0-0-s döntetlent játszottak a Rayo Vallecano vendégeként, egy ilyen eredményt alighanem bárki látatlanban aláírna a spanyolok részéről a monacói meccs előtt is.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.69


Shakhtar Donyeck1.62  döntetlen4.20  Rapid Wien5.25
Bécsben 1-0-ra nyertek az ukránok, ami szinte tökéletes idegenbeli eredménynek mondható. Az elhúzódó orosz-ukrán konfliktus miatt már egy jó ideje Lvovban játsszák hazai meccseiket, de úgy tűnik, hogy ez nincs különösebb hatással a csapat teljesítményére. (Bár a legutóbbi hazai meccsükön pont kikaptak, de előtte igen hosszú veretlenségi szériával büszkélkedhettek).

A Rapid veresége azért is volt egy kicsit meglepő, mert az előző körben az Ajaxot búcsúztatták, ami még akkor is szép teljesítmény, ha tudjuk: az amszterdami klub finoman szólva sem ragyog régi fényében. Annak a párharcnak a során idegenben is nyerni tudtak, de ettől még nincs túl sok esély az osztrákok továbbjutására.

Tipp: Gól mindkét félidőben @ 1.58

Eredő odds: 4.27