BL-kedd: Innen szép továbbjutni


Bayern München2.60  döntetlen3.70  Barcelona2.60
Jó darabig derekasan állta a sarat a Bayern múlt hét szerdán Barcelonában, de végül 3-0-ra kikapott a német bajnok. Ekkora különbség talán nincs is a két csapat között, a katalánok pont egy Messivel jobbak. Bár az mondjuk elég sok.

Egyébként a hétvégén megint kikapott a Bayern München: hazai pályán maradtak alul az Augsburggal szemben (0-1). Igaz, Pepe Reina kiállítása miatt hamar emberhátrányba került akkor a Bayern és a pihentetni kívánt Neuernek Lahm helyére kellett beállnia. Egyébként a sérülteket leszámítva Alonso, Beantia és Javi Martínez pihenhetett a keddi a megmérettetés előtt.

Nem mellesleg a kedélyeket még azok a pletykák is borzolták a héten, hogy Guardiola a Manchester City-be tart. Hétfőn természetesen mindezt cáfolta a kiváló edző, majd amikor a továbbjutás került szóba elmondta, hogy nem adják fel, hiszen ők a Bayern München.

Szép szavak ezek, de a rendes időben való továbbjutáshoz 4-0-ra kellene győznie a Bayern Münchennek (51.00) ami egyébként nem olyan rég össze is jött a bajoroknak: a 2013/14-es szezonban pont ilyen arányban győzték le a Barcát, ugyanígy az elődöntőben. Nyilván más az akkori és a mostani helyzet, de azért teljességgel nem lehet kizárni egy ilyen lehetőséget 5.10. Nem egyszer láttunk már csodát a Bayern Münchentől, még az is lehet, hogy valahogyan továbbverekszik magukat 14.00.

Csakhogy ehhez elsősorban Messivel kellene mit kezdeniük, ami igencsak embert próbáló feladat. Erről Boateng tudna a legtöbbet mesélni, senki nem csodálkozna különösebben, ha a védő lappal zárná a meccset 3.50.

A másik oldalon olyan sok mindenről nem lehet beszámolni, hétvégén kivételesen csak 2-0-ra nyert a Barcelona a Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzésen és ugyan matematikailag még nem bajnok a katalán csapat, de igencsak közel áll hozzá.

Az előny tudatában nyugodtan játszhat Luis Enrique csapata, de ettől még nem valószínű, hogy visszaállnának majd, az a 3-0-s odavágó ellenére is felérne az öngyilkossággal.

Elöljáróban mindkét alakulat edzője úgy nyilatkozott, hogy a labdát többet akarják birtokolni a másiknál, illetve kontroll alatt akarják tartani a meccset. Ebből aztán ki tudja, mi sül majd ki, de mostanában egy Messi gól bármikor benne van a pakliban (2.30).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.52 

Eredmény tipp: Bayern München-Barcelona 5-1 @ 101.0