BL-kedd: A hazai csapatok számára kötelező a győzelem


Arsenal1.20  döntetlen7.60  Dinamo Zagreb16.50
Két meccsel a csoportkör vége előtt elég nehéz helyzetben van az Arsenal. Eddig mindössze három pontot gyűjtött Wenger legénysége és ugyan minimális sanszuk még van arra, hogy a legjobb tizenhat közé verekedjék magukat, de reális esélyük a harmadik helyre van, ami Európa Liga szereplést ér.

Ehhez viszont most a Dinamo Zagrebet kéne legyőzniük, ami első ránézésre nem tűnik vállalhatatlan feladatnak, de az Arsenal most egy kisebb hullámvölgyben van éppen, így hát a hazai győzelem sem annyira biztos. Zsinórban három tétmeccsen maradtak nyeretlenek az Ágyúsok: előbb a Bayern mért rájuk elemi csapást még november elején (5-1), majd következett egy hazai iksz a Spurs ellen (1-1), a hétvégén pedig a West Brom vendégeként maradtak alul (2-1). A londoni csapat helyzetét a sok sérülés sem könnyíti meg, szombaton ráadásul Coquelin is Arteta kidőlt a sorból. A hétvégi kezdőből rajtuk kívül mindenki más elérhető.

A Dinamo Zagreb eddigi három pontját pont az Arsenal legyőzésének köszönheti, ezt követően viszont kikapott a Bayerntől, illetve az Olimpiakosztól kétszer is. Az Arsenal bukdácsolásának ellenére elég meglepő volna, ha idegenben nyerni tudna a horvát csapat, bár ez például az Olimpiakosznak már összejött az Ágyúsok vendégeként még szeptember végén.

Tipp: A mérkőzésen szerzett első gól ideje 15:00-29:59 @ 3.30


Bayern München1.14  döntetlen9.70  Olimpiakosz Pireusz22.00
Az F csoport másik meccsén a Bayern München már egy döntetlennel is továbbjut, de aligha érnék be ma este ennyivel a bajorok. Kilenc pontjuk van három győzelem és egy londoni vereség után, a legutóbbi három tétmeccsüket fölényesen megnyerték. Főleg hazai pályán félelmetes a Bayern: ebben a szezonban még semelyik sorozatban nem veszített pontot otthon és szeptember közepe óta nem akadt olyan meccs, ahol ne szereztek volna minimum négy gólt mérkőzésenként, ha ők voltak a pályaválasztók.

A görögök is igen jól állnak a csoportban, nekik is kilenc pontjuk van. Egy döntetlen már elég volna számukra az üdvösséghez, de manapság Münchenben egy ikszet kiharcolni is majdhogynem lehetetlen feladat. Ráadásul Müllerék Athénban is simán nyertek 3-0-ra, pedig azért hazai pályán a gyűjti az Olimpiakosz a nagycsapatok skalpjait rendesen.

Tipp: Gólok 3,5 felett @ 1.97


Barcelona1.27  döntetlen6.55  AS Roma11.75
Szuper formában van a Barcelona, ezt a hétvégi El Clásicón is láthattuk, ahol simán gurítottak egy négyest a Bernabeuban. Ez sok minden más mellett azt is jelenti, hogy a Braca már öt tétmeccse nem kapott gólt, ellenben lőtt összesen tizenkettőt. Ami BL-t illeti, eddig tíz pontot szereztek az E csoportban és egy döntetlen esetén már fixen továbbjutnak az első helyen.

A katalánok mögött igen sűrű a mezőny: az AS Romának öt pontja van, mögöttük a Leverkusennek négy, míg a BATE Boriszovnak három. Ezért aztán a rómaiaknak elég nagy szükségük van a pontra/pontokra, de ez a jelenlegi helyzetben majdhogynem teljesen esélytelen küldetésnek látszik. Már csak azért is, mert sem Gervinho, sem pedig Salah nem áll a rendelkezésükre sérülés miatt.

Persze rajtuk kívül akad még támadó Rómában, de a hétvégi, Bologna elleni 2-2 alkalmával a Farkasok kizárólag büntetőből voltak eredményesek (Pjanic illetve Dzeko), ez pedig nem a legjobb előjel egy barcelonai vendégjáték előtt.

Tipp: Neymar gól @ 1.70

Eredő odds: 11.05