BL-kedd: Három meccs, ahol a hazai győzelem a legvalószínűbb


Benfica1.20  döntetlen6.80  Astana20.00
A portugál bajnok „alanyi jogon” kapott helyet a BL főtábláján; az előző szezonban nem jött össze nekik a továbbjutás a csoportkörből. Idén talán sikerül majd, mert a kazah Astana mellett az Atlético Madrid és a Galatasaray került melléjük a C csoportba. A továbbjutás érdekében hozniuk kell az olyan meccseket, mint például a mostani.

Erre minden esélyük meg is van, mert hazai pályán utoljára tavaly decemberben kaptak ki, és a döntetlen is ritka vendég Lisszabonban. Az Astanával eddig még soha nem találkoztak, ami nem csoda, hiszen a kazah bajnok története során először vesz részt a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

A második selejtezőkörben kapcsolódott be az Astana az európai kupaküzdelmekbe, ahol előbb a Maribort, majd a finn HJK-t, végül pedig a ciprusi APOEL-t búcsúztatta. Egyszer kaptak ki, mégpedig a maribori odavágón (1-0). A Benfica viszont alighanem túl nagy falat lesz majd számukra.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 1.69


Manchester City1.75  döntetlen3.70  Juventus5.45
Villámrajtot vett a Manchester City: mind az öt bajnoki meccsét megnyerte a szezonban és ez még hagyján, de egyetlen egy gólt sem kaptak eddig. Hazai pályán amúgy is roppant kellemetlen ellenfél a City, utoljára februárban veszített otthon, akkor a Barcelona verte őket nagy nehézségek árán 2-1-re.

A Juventusnál gyökeres fordulat állt be a nyáron és nem a jó értelemben. A BL döntős csapatból rengetegen távoztak és az újak beépítése egyelőre nem úgy halad, ahogyan azt eltervezték. Az olasz Szuperkupát ugyan még megnyerték a Zebrák, de ezt követően igen szerény teljesítménnyel rukkoltak elő. Három forduló után még nyeretlen az olasz bajnokságban a címvédő: otthon kapott ki az Udinesétől, majd jött egy római vereség, szombaton pedig csak a 83. percben értékesített büntető segítségével tudtak pontot menteni a Chievo ellen, hazai pályán.

A két csapat utoljára 2010-ben találkozott, az Európa Ligában. Akkor mindkét csoportmeccs 1-1-es döntetlennel ért véget. Most egy ilyen eredmény eléggé meglepő volna.

Tipp: Félidőben 1 @ 2.35


Real Madrid1.18  döntetlen8.50  Shakhtar Donyeck16.75
Rafa Benítezzel a kispadon kicsit döcögve indult a Real szekere, viszont a spanyol bajnokság előző két fordulójában beindult a henger: hazai pályán vertek egy ötöst a Betisnek, majd a múlt hétvégén az Espanyol vendégeként szórtak egy hatost. Előbbiből C. Ronaldo ötöt vállalt, jelezvén, hogy még mindig ő a világ egyik legjobbja.

Nehéz lesz meglepni otthon ezt a Realt, főleg annak a Donyecknek, amely idegenben nem túl sűrűn ér el sikereket az európai kupaporondon. Leginkább a náluk jóval gyengébb ellenfelek otthonában szoktak néha győzni, de hát a Real Madrid nem ilyen.

Tipp: Összes kaput eltaláló lövés 9,5 felett @ 1.65

Eredő odds: 6.40