BL-kedd: Ha nyer, akkor továbbjut a Juventus


Mönchengladbach3.30  döntetlen3.35  Juventus2.30
Három forduló alatt mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a ’Gladbach és azt pont a Juventus ellen két héttel ezelőtt, Torinóban (0-0). Hazai környezetben még akár egy pontnál többet is szerezhetnek, ha kicsit odateszik magukat.

Egyébként a Mönchengladbach egész októberben veretlen maradt – minden sorozatot beleszámolva – ötször nyertek és csak a Juve ellen ikszeltek. Szombaton idegenben 4-1-re gázolták le a Herthát, ami ismerve a Dárdai-féle csapatok masszív védekezését, nem kis teljesítmény, úgyhogy önbizalommal telve várhatják a kedd estét.

A Juventus első helye a D csoportban kicsit talán meglepő lehet, hiszen az olasz pontvadászatban erősen vergődik a bajnoki címvédő. Igaz, szombaton megnyerték 2-1-re a torinói derbit egy utolsó percben szerzett Cuadrado találattal, de például ezt megelőzően 1-0-ra kikaptak a Sassuolo vendégeként.

A Juve eddig csak egy BL meccset játszott eddig idegenben, de azt nem kis meglepetésre megnyerte a Manchester City otthonában. Az olaszok nélkülözik majd Sami Khedira játékát, de rajta kívül nincs komoly hiányzó a csapatban. Nem mellesleg, ha nyer a Juventus, akkor már elkönyvelheti a továbbjutást.

Tipp: 1X @ 1.66


Manchester United1.53  döntetlen4.25  CSKA Moszkva6.75
A B jelű csoportot a Wolfsburg vezeti hat ponttal, mögötte a Manchester United és a CSKA Moszkva áll 4-4 ponttal és tökéletesen megegyező gólkülönbséggel (négy rúgott és négy kapott találat mindkét csapatnál). Ilyenformán a MU és a CSKA számára is roppant fontos ez a találkozó.

Természetesen a hazaiak számítanak esélyesnek, noha a United legutóbbi három tétmeccsén még gólt sem tudott szerezni, utoljára ez pont a moszkvai 1-1 során sikerült nekik. Azóta gól nélküli döntetlent játszottak a City elleni derbin, majd a Middlesbrough-val Ligakupa meccsen, melyen elbukták a továbbjutást a tizenegyespárbajok során. Aztán szombaton a Crystal Palace vendégeként is gólképtelenek maradtak.

Tehát nem a legjobb előjelekkel készülhet a hazai csapat, ahol egyébként sérülés után visszatér Phil Jones, de ez nem biztos, hogy megoldást jelent majd a gólínségre.

Az még adhat némi bizakodásra okot a hazai oldalon, hogy a CSKA Moszkva igen ritkán tud BL meccset nyerni idegenben (vagy akár csak ikszelni). Ugyanakkor az előző szezonban megverték Manchesterben a városi rivális City-t, ez a tény óvatosságra intheti Van Gaalt és hát láthattuk párszor a közelmúltban, hogy milyen az, amikor a MU óvatos.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.00


Real Madrid1.77  döntetlen3.80  PSG4.75
Ha a Malmö kikap Donyeckben (márpedig ez előfordulhat), akkor ennek a párosításnak a győztese továbbjut az A csoportból. Egyébként a PSG és a Real is hét-hét pontot szerzett eddig, két hete pedig igen unalmas mérkőzést játszottak egymással Párizsban (0-0).

Azóta a Real Madrid két bajnokit nyert meg, mind a kettőt 3-1-es arányban. Sok a sérült Madridban, de jó hír a királyiak számára, hogy James-t nevezték a kedd esti keretbe. Bár nem valószínű, hogy kezdeni fog. Benzema, Bale és Arbeola még mindig nem játszhat, de az igazság az, hogy nélkülük is egész jól megvan a Real.

A PSG is megnyerte legutóbbi két mérkőzését, előbb a Saint-Etienne, majd most hétvégén a Rennes ellen. A párizsiaknál is vannak hiányzók: Augustin, Marquinhos, Ongenda és Pastore sérülés miatt kihagyja a találkozót.

Tipp: Összes kaput eltaláló lövés 8,5 felett @ 1.75

Eredő odds: 5.81