BL-kedd: Folytatódik-e a Madrid müncheni átka?


Bayern München 1.67, Döntetlen 4.10, Madrid 4.70

Ha valaki csak a mérkőzés statisztikáit látja, akkor hajlamos lehet azt gondolni, hogy a német csapat volt a jobb a múlt szerdai estén. 64-36-os labdabirtoklás, 699 sikeres passz a 272-vel szemben, 15-3-as szögletarány és még sorolhatnánk. A valóság azonban teljesen más képet mutatott. A bajorok labdatartása impotensnek bizonyult, egyetlen komoly helyzetet tudnánk csak feleleveníteni a Bayern részéről. Ezzel szemben a Madrid kontráiban akár még további 1-2 gól is benne volt, a második félidőben már-már látványosnak nevezhető focival rukkoltak elő. Ennek fényében egy totálisan semleges eredmény született, hiszen egyik csapat sem örül vagy búslakodik különösebben az 1-0 arányú végeredmény miatt.

A spanyol fővárosiak nem lehetnek elégedetlenek, hiszen nyertek, de győzelmük a kihagyott ziccerek miatt lehetett volna nagyobb arányú is. A München minimális vereséget szenvedett, ami bőven ledolgozható az Allianz Arena-ban, de az idegenben rúgott gól hiánya még fájó pont lehet. Ha a Real egyetlen alkalommal beveszi Neuer kapuját, akkor arra legalább hárommal kell válaszoljon a német bajnok, ami a királyiak első mérkőzésen bemutatott hősies védekezését elnézve semmiképp sem garantált.

Ha a Schalke elleni meccset figyelmen kívül hagyjuk, akkor a Real utoljára 2000-ben nyert Németországban, és ez a statisztika még lehangolóbb, ha csak a bajorok elleni mérleget nézzük. Egy 2004-es döntetlent leszámítva mindig vesztettek a spanyolok, igaz ez automatikusan nem jelent kiesést. A legutóbbi hat Bayern-Madrid összecsapásból öt (!) végződött 2-1-re, ez most azt jelentené, hogy 12 év után ismét döntőt játszhatnának a blancók.

Továbbjutás oddszok: Bayern München 2.20 – Madrid 1.68

Mérkőzés tipp: Bayern München 1.67

Gól tipp: Mindkét csapat gólt szerez – Igen 1.62