BL-kedd: Fél lábbal már a döntőben van a Juventus


Juventus–Monaco
A Juventus 2-0-s előnyt szerzett a monacói meccsen és fél lábbal már a döntőben érezheti magát. A vendégeknek ugye legalább három gólt kellene lőnie a továbbjutáshoz és közben egyet sem kapni. Ez gyakorlatilag lehetetlen feladat a Juve otthonában, ugyanis a torinói csapat legutóbb 2015 augusztusában kapott ki hazai pályán. Három gólt pedig utoljára az Internazionale volt képes lőni a Juventus Stadionban még 2012-ben, azaz öt évvel ezelőtt. A Zebrák hátsó alakzata legendásan masszív, a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában összesen két gólt kaptak, ráadásul a legutóbbi hat BL meccsükön egyszer sem kapitulált a védelmük.

Persze minden sorozat megszakad egyszer, de abból kiindulva, hogy a Monaco – dacára annak, hogy kiváló támadók futballoznak a csapatban – még a múlt héten, hazai környezetben sem volt képes bevenni Buffon hálóját, így valószínűleg most is komoly nehézségekbe ütköznek majd a gólszerzést illetően. Érdekesség, hogy az odavágón ugyanannyi kapura tartó lövése volt a hercegségi csapatnak, mint a Juventusnak, mégsem sikerült betalálniuk. Az pedig szinte garantált, hogy most nem lesz annyi helyzetük, mint a múlt héten.

Sérültek mindkét oldalon vannak, de kulcsembereket csak a vendégek kényszerülnek nélkülözni Carrillo, Mendy és Touré személyében. Utóbbi kettő a védelemből hiányzik, ami elég nagy probléma, ha az ellenfélnél olyan játékosok vezetnek támadásokat, mint Dybala, Mandzukic vagy Higuaín.

A Monaco várhatóan megpróbálja majd ledolgozni a hátrányát, ezért viszont az szinte kizárt, hogy hátul egyszer se hagyjanak majd elég területet ahhoz, hogy a Juve életveszélyes támadói ne kerülhessenek helyzetbe egy gyors ellentámadás végén.

Tipp: Dybala gól 2.35