BL-kedd: ez mindenhonnan nézve a Realnak áll


Manchester United 3.10, döntetlen 3.50, Real Madrid 2.25
Erről a párosításról mindig Redondónak az a megoldása fog az ember eszébe jutni, amelyet Henning Berg valószínűleg még mindig nem ért, pedig már 13 évet gondolkodhatott rajta. Nekem persze hasonlóan kellemes emlék Raúl eggyel korábbi gólja is, amelynél McManaman ugratta ki a gólgépet a félpályánál, de ez a meccs azért is volt különleges, mert itt láthattunk olyat, amit soha máskor: cselsorozatot a Realba készülő Beckhamtől, mielőtt kilőtte volna a felső sarkot. A legjobb persze, hogy a jelenlegi keretekben is vannak olyan arcok, akiktől várhatjuk a gólgazdag és látványos meccset – a 2000-es párharcnak egyébként 0–0 volt az odavágója, tehát tökéletes a mostani alapszituáció is hasonló őrülethez. (Persze, ott van még az a 4–3-as meccs is, amelyen Figo, Zizou és Macca tömték labdával Ronaldót, akinek a mesterhármasa elég volt az MU négy gólja ellen a továbbjutáshoz, az is komoly fejezet ebben a párharcban.)

Sir Alex Ferguson legnagyobb problémája Phil Jones sérülése, ugyanis ő segített Rafaelnek kizárni CéRonaldót a játékból – már amikor lehetett. Azt biztosra veszi az öreg, hogy Ryan Giggs beszáll majd 1000. tétmeccsét ünnepelni, és miután túl van betegségén, Rio Ferdinand is a játszhat a hétvégén pihentetett Jonny Evans párjaként. A Realnál Iker Casillas nem tért még vissza sérülése után, így valószínűleg ismét Diego López védhet. A Real egyébként kis túlzással B-csapattal verte a Barcelonát, úgyhogy van mire bizakodniuk Mourinhóéknak.

A United igazából arra alapozhat, hogy az idegenbeli góljának köszönhetően előnyből kezdheti a meccset, így akár le is parkolhatja a buszt, hogy kontrákkal ijesztgesse Ramosékat. A tizenhatos előterét telepakolni hét-nyolc emberrel érdekes megoldás lenne – mikor láttunk ilyet a Unitedtől az Old Traffodon? –, ugyanis még CR7 sem tudja áthámozni magát négy emberen, akármekkora spíler is. Más kérdés, hogy a szögletek és a szabadrúgások akkor is jönnének, és C. Ronaldóról pedig azóta az is kiderült, hogy az NBA-ben is játszhatna. Bármelyik forgatókönyvet is veszi elő Ferguson, és ha sikerült is virtuális előnyt szerezniük az első meccsen, ez mindenhonnan nézve a Realnak áll.

Tipp: Manchester United–Real Madrid 1-2 @ 9.50


Borussia Dortmund 1.55, döntetlen 4.30, Sahtar Doneck 5.70
A Dortmund idegenben szerzett két góllal, és Suboticcsal meg Götzével kiegészülve gázolhat át a Sahtaron. Na, azért ennyire persze nem egyszerű a dolog, hiszen egészen jó kis csapatról van szó, de hát a hazaiakat a BL-esélyesek között szoktuk mostanában emlegetni, főleg az alapján, amit ősszel a csoportban műveltek. A legizgalmasabb persze az lenne, ha a vendégek szereznének vezetést már a meccs elején, de hát igazából lehet ebből egy 6–6-os, minden idők legjobb BL-meccse is, a világ akkor is a másikat fogja nézni.

Tipp: Borussia Dortmund–Sahtar Doneck 3-1 @ 12.50