BL-kedd: Egyik vendégcsapatnak sincs könnyű dolga


Benfica3.20  döntetlen3.30  Dortmund2.45
Jó formában várhatja a kedd esti összecsapást a Benfica: mindkét legutóbbi bajnoki meccsüket megnyerték 3-0-ra. A győzelmeknek hazai pályán örülhettek, ahol igen jól megy a portugál csapatnak, ritkán tudják őket megtréfálni. Utoljára a Napolinak sikerült nyernie az Estadio de Luzban, még az utolsó BL csoportmeccsen, decemberben.

A hazai csapat tehát kellő önbizalommal várhatja az összecsapást még úgy is, hogy Živković és Lisandro López kihagyja a találkozót (előbbi eltiltás, míg utóbbi sérülés miatt) illetve Jonas játéka is kérdéses, aki a hátát fájlalja. A Benfica várhatóan megpróbálja majd uralni a játékot, ugyanakkor hátul résen kell lenniük, mert a Dortmundnak életveszélyes támadói vannak.

A vendégek igencsak hullámzó teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban, főleg idegenben szoktak botlani. Jó példa erre a szombati bajnokijuk, amikor a nem túl acélos Darmstadt otthonában kaptak ki 2-1-re. A Dortmund dolgát az sem könnyíti, hogy Götze, Bender és Rode sérült, bár utóbbi játékára van némi esély. Ahhoz, hogy a továbbjutásra reális esélyük maradjon, gólt kell lőniük idegenben és vannak olyan játékosaik, akik bármikor képesek betalálni az ellenfél hálójába.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.69


PSG3.45  döntetlen3.45  Barcelona2.25
A két csapat utoljára a 2014/15-ös szezonban találkozott, akkor a negyeddöntőben a Barcelona kettős győzelemmel abszolválta a párharcot (idegenben 1-3, otthon 2-0). Az erőviszonyok azóta sem változtak sokat és bár a PSG remek csapat, a Barcelona még mindig a világ egyik legjobb együttese.

Viszont hazai pályán bárkire roppant veszélyes a PSG, utoljára tavaly márciusban veszítettek tétmeccset a Parc des Princesben. Ellenben két alapemberüket nélkülözniük kell: Thiago Motta eltiltott, Thiago Silva pedig sérült. Ám ne legyenek kétségeink afelől, hogy a hazai csapat így is mindent megtesz majd a győzelemért, de az majd a pályán derül ki, mennyit érnek az erőfeszítéseik.

A Barcelona egy könnyed 6-0-s győzelemmel hangolt erre a meccsre, szombaton a Deportivo Alavés otthonában hengereltek. A hírhedt/híres MSN mindhárom tagja eredményes volt azon a mérkőzésen, Suarez duplázni tudott. A győzelem viszont áldozattal is járt. Aleix Vidal bokája gyakorlatilag kettétört egy durva becsúszás miatt, mellette Arda Turanra és Javier Mascheranóra sem számíthat Luis Enrique.

A PSG vezetőedzője jelenleg Unai Emery, aki ugye hosszú évekig dolgozott a spanyol bajnokságban. Volt az Almería, a Valencia és a Sevilla mestere is, igazán nagy sikerei Sevillában voltak. Magyarul elég jól ismeri a Barcelonát és éppen ezért biztos kitalál egy olyan taktikát, amivel kegyetlenül megnehezíti majd a katalánok dolgát.

Tipp: Első gól – PSG 2.10