BL-kedd: egy vagy két góllal nyer a Dortmund?


Borussia Dortmund 1.38, döntetlen 4.75, Málaga 8.50
Mivel a Galatasaray-Real Madrid párharc gyakorlatilag már eldőlt, a visszavágó edzőmeccsé silányult, így azzal nem is foglalkozom, ugyanis ezekben az esetekben gyakorlatilag bármi megtörténhet, teljességgel kiszámíthatatlan találkozóról van szó. Inkább a Dortmund–Malagára koncentrálok, amely a hét legjobb meccse lehet, amennyiben szerdán a Bayern és a Barcelona is korán vezetést szerez, amire azért van némi esély.

Az odavágón gyakorlatilag azt kaptuk, amit vártunk, azzal a különbséggel, hogy én 1–1-et tippeltem, de a gólok végül elmaradtak, ugyanis a hazaiak kiváló védelme, és a vendégek talán még jobb támadósora úgy birkózott egymással, hogy a végén a támadók mindig rossz megoldást választottak, vagy csak egyszerűen elbénázták a lehetőséget. A végén azért magára talált az első felvonásban csak kontrázó spanyol csapat, de igazából senkit nem lepett meg, hogy gól nélküli döntetlennel zárult a csata.

Ezzel a meccsel kapcsolatban két lehetséges forgatókönyvet látok – azt, hogy a Málaga gólt szerezzen a Signal Iduna Parkban, nem tartom valószínűnek, így amennyiben Iscóék mégis besodornak egyet azzal nemcsak Jürgen Klopp, hanem az én terveimet is keresztülhúzzák. A meccs képére a térfelére visszahúzódott Málaga és a labdát birtokló, lyukat, ritmusváltási lehetőséget kereső Dortmund tánca lesz jellemző. A spanyolok még mindig nem kaptak gólt az első félidőben BL-meccsen, ami nagyon komoly sorozat, és elképzelhető, hogy ezúttal sem fog megszakadni.

A fent említett lehetséges forgatókönyvek pedig:

1)      a Málaga egészen az utolsó tíz percig hősiesen védekezik, amikor a Dortmund megszerzi a mindent eldöntő találatot

2)      a Dortmund legkésőbb a 75. percig megszerzi a vezetést, majd a kinyíló Málaga a végén még egyet kap

Most csak ezt a két esetet látom reálisnak, ennek megfelelően a két, egyszerre is megjátszható tipp:

Tipp 1: Borussia Dortmund–Málaga 1–0 @ 6.50

Tipp 2: Borussia Dortmund–Málaga 2–0 @ 6.75