BL-kedd: Drogba vs. Mourinho


Chelsea 1.40, Döntetlen 4.85, Galatasaray 8.20

A nyolcaddöntők jelentős hányada már az odavágón eldőlt, így már-már kuriózumnak számít, hogy egy döntetlen után megrendezett visszavágót láthatunk kedden. A Chelsea Isztambulban teljesítette a kötelező minimumot, azaz nem került hátrányba, és szerzett idegenben egy gólt. Mindez azt is jelenti, hogy a 0-0 a londoniaknak kedvez, így a törököknek mindenképp gólt kell lőni ahhoz, hogy továbbjussanak. Ilyen szituációkban a meccsek képe sokszor azonos képet mutat: A hazai csapat a kontrákban bízik, de felesleges kockázatot nem vállal, míg a vendégek a lehető legkésőbb próbálják bevenni a kaput.

Emiatt kötelező a Chelsea-nek megszerezni a vezetést, mert minden más forgatókönyv meleggé teszi a pitét Mourinho-ék számára. A Stamford Bridge ehhez ideális helyszín, az egyetlen bástya a Premier League-ben, ahol még nem tudott bajnokin vendégcsapat nyerni. Az E csoportot megnyerő kékek a BL-ben viszont égtek már meg, de a Basel elleni kettős vereség ellenére a kvartettjük élén végeztek.

A Galata kisebb meglepetésre jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, a Juve elleni „szántópályás” győzelemnek köszönhetik, hogy még versenyben vannak. Idegenbeli teljesítményük a csoportkörökben nem volt meggyőző, az olaszok elleni X mellett, egy Real és egy Kobenhavn elleni vereséget tudnak felmutatni.

Sérülések mindkét oldalt hátráltatják az edzőket, David Luiz és Ashley Cole játéka kétséges, míg Mancini Hamit Altintop és Hakan Balta gyors felépülésében bízik.

Gól tipp: Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt - Igen @ 2.04

Meccs tipp: Chelsea @ 1.40

Madrid 1.19, Döntetlen 7.50, Schalke 15.00

Komolyabb tétje nem maradt a meccsnek, maximuma annyi, hogy a két edző miképp küldje pályára csapatait. Ancelotti racionális ember, minden bizonnyal a Barca elleni megvívandó hétvégi El Classico-ra tartalékol, de Ronaldo van annyira maximalista, hogy minden alkalmat szeretne megragadni a gólszerzésre.

Az már-már biztos, hogy a Schalke is óvni akarja értékeit, Szalai Ádám fog kezdeni a Bernabeu-ban. A magyar támadó hosszú idő után kap ismét szerepet a kezdőben, ráadásul volt csapata ellen.

Komolyabb jóslásba emiatt nem bocsátkoznánk, de egy önfeledt tét nélküli meccsem, akár a gólzsák is kinyílhat.

Gól tipp: Felett 3.5 - Igen @ 1.88

Meccs tipp: Félidó - Madrid @ 1.53