BL-kedd: Dortmundi abszurd és madridi henger


Borussia Dortmund1.26  döntetlen6.00  Galatasaray12.00
Tényleg egészen hihetetlen, ami a Dortmunddal történik: hét ponttal kiesőhelyen áll a Bundesligában, hétvégén zsinórban az ötödik bajnokiját veszítette el. Hiába vezettek a Bayern München ellen még az első félidőben, a bajorok 2-1-re fordítottak a második játékrészben.

Eközben egy párhuzamos univerzumban a Dortmund kilenc ponttal vezeti a Bajnokok Ligája D csoportját, és egy ikszel már tovább is jutnak. A BL csoportkörben még csak gólt sem kaptak, ellenben három meccsen kilencet lőttek. Két héttel ezelőtt simán nyertek Isztambulban 4-0-ra, igazából a fene sem érti ezt az egészet… Viszont ha ma sikerül úgy játszaniuk, mint tették azt a Bayern ellen az első félidőben, akkor nem lehet nagy gond kedd este.

A hétvégi bajnokin megsérült Matt Hummels, ő nagyon fog hiányozni a BVB védeleméből.

Egy esetleges győzelemmel még visszatérhetnek a török remények, verség esetén viszont gyakorlatilag búcsúzik a BL-től az eddig mindössze egy pontot gyűjtő Galatasaray. Még az első fordulóban ikszeltek az Anderlechtel, azóta viszont az Arsenaltól és a Dortmundtól is négyet kaptak.

Tipp: Hazai csapat labdabirtoklása 52,5 százalék felett @ 2.05


Juventus1.32  döntetlen5.00  Olimpiakosz Prieusz11.00
Afféle „inverz Dortmundként” jellemezhető a Juventus; míg hazájuk bajnokságában gyakorlatilag egyeduralkodónak számít a torinói csapat, addig nemzetközi szinten már komoly nehézségekkel kerülnek szembe. Két héttel ezelőtt 1-0-ra kikaptak Athénban, az Olimpiakosz vendégeként, és három ponttal állnak a csoport harmadik helyén. Most mindenképpen nyerniük kellene a hat pontos Pireusz ellen, annak érdekében, hogy ne kerüljenek nehéz helyzetbe a továbbjutás szempontjából.

A győzelemre minden esélyük megvan, hiszen hazai pályán félelmetesen jók a Juventus mutatói. Az idei szezonban az összes tétmeccsüket megnyerték otthon, gólt csak az AS Romától kaptak. Azt is tegyük hozzá, három találatnál többet egyik ellenfelüknek sem lőttek.

Az Olimpiakosz viszont ritkán ér el jó eredményt idegenben, jobbára csak náluk jóval gyengébb görög csapatokat szokta felülmúlni. A BL idei szezonjában eddig csak Malmőben játszottak vendégként, azon a meccsen ki is kaptak 2-0-ra.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.78


Real Madrid1.24  döntetlen6.50  Liverpool12.00
Magyar szempontból is érdekes ez a mérkőzés, hiszen Kassai Viktor vezeti majd a találkozót. Mostanában szinte már közhely, de a Real Madrid kirobbanó formában van, ami főleg C. Ronaldo fantasztikus teljesítmények köszönhető. Persze igazságtalanság lenne, ha nem tennénk említést Benzemáról, aki szintén durva ütemben termeli a gólokat, de ott van Isco is, aki Bale helyére beugorván igen hamar fontos láncszeme lett a madridi gépezetnek.

Két héttel ezelőtt, gyakorlatilag különösebb megerőltetés nélkül nyert a Real 3-0-ra az Anfielden és tekintve, hogy a második helyezett Ludogoretsnek csupán három pontja van, szemben a kilenc madridival, egy újabb győzelemmel már biztos továbbjutást ér.

Ebben a Liverpoolban pedig nincs annyi, hogy ma este meglepje a Madridot. Elég, ha csak a győzelmükre kiírt oddsot megnézzük: ennél nagyobb szorzója egyik csapat idegenbeli sikerének sincs a keddi játéknapon.

Eddigi három pontjukat a Ludogorets kín keserves legyőzésének köszönhetik, és valahogy nem látszik a fejlődés a vörösökön. Balotelli finoman szólva sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de igazából senkit nem lehet kiemelni a mai Liverpoolból. A védelem sem funkcionál kellőképpen: a szezonban csupán két olyan meccs akadt, melyet kapott gól nélkül hoztak le.

Tipp: Benzema a gól és hazai győzelem (wincast) @ 2.28

Eredő odds: 8.32