BL-kedd: Benne van a gól a Schalkéban?


FC Porto1.45  döntetlen4.50  Bázel7.75
Döntetlent hozott a bázeli odavágó (1-1) és ez az eredmény nyilván a Portónak kedvez az idegenben szerzett gól miatt.

A hazai csapat január vége óta nem kapott ki tétmeccsen, az azóta lejátszott nyolc mérkőzésből hetet megnyert és csak a Bázel ellen ikszelt. Hazai pályán az összes meccsét megnyerte ebben az évben a portugál csapat, szám szerint hatot. Ráadásul összesen csak két gólt kapott, miközben tizenkilencet termelt. Nincs náluk komoly hiányzó, gyakorlatilag a legerősebb csapatukkal állhatnak ki.

Jól összerakott, masszív csapat a Bázel – bár ezt megszokhattuk már azoktól az együttesektől, melyeket Paulo Sousa irányít. Az biztos, hogy nem fogják kitömni a Bázelt, a Bajnokok Ligája aktuális kiírásában csak Madridban szaladtak bele egy nagy arányú vereségbe, a többi meccsen vagy nem kaptak gólt, vagy csak maximum egyet.

Nehéz megjósolni a továbbjutót, annyi biztos, hogy a borzasztó küzdelmes mérkőzést láthatunk majd.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 2.20


Real Madrid1.21  döntetlen7.00  Schalke14.00
A Villareal elleni hazai iksz után az Athletic Club Bilbao vendégeként szenvedett kínos vereséget (1-0) a hétvégi fordulóban a Real Madrid. Arról a mérkőzésről sok mindent elárul, hogy Ancelotti azt nyilatkozta: „nem volt teljesen világos, mit akarunk csinálni.” A Real mestere kitért arra is, hogy míg a védekezés jól megy (azért ezzel lehetne vitatkozni) addig a támadásban már nem tudnak hatékonyak lenni. Igaz, ami igaz a Királyi Gárda legutóbbi két meccsén mindössze egyszer volt eredményes, akkor is tizenegyesből.

Persze korai lenne a Real Madrid „válságáról” vagy hasonló hatásvadász dolgokról írni, mindez ráér majd akkor, ha a Schalke kiejti őket kedd este. Mondjuk erre leginkább csak matematikai esély van, hiszen 2-0-ra nyertek Ronaldóék a gelsenkircheni odavágón és elég nehéz egy 0-3-as Schalke sikert elképzelni a Bernabeuban.

Leginkább azért, mert a Schalke idegenben még nem lőtt egynél több gólt ebben a naptári évben senkinek, de menjünk tovább: a BL idei kiírásában is csak egyszer fordult elő, hogy egynél többet lőttek idegenben (a Sportingtól 4-2-re kaptak ki Lisszabonban).

Az előző szezonban is a legjobb tizenhat között találkozott ez a két csapat és akkor a németek megúszták egy 3-1-es vereséggel. A „mindkét csapat gólt szerez” opció most is elég jó a maga kétszeres szorzójával és simán van esély arra, hogy betalál a Schalke még akkor is, ha Ancelotti ezt nem így gondolja.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 2.00

Eredő odds: 4.40