BL-kedd: Behúzza-e a féket a Bayern?


Apoel Nicosia11.00  döntetlen6.00  Barcelona1.25
Már rég elszálltak az APOEL továbbjutási reményei, ahhoz egy pontnál többet kellett volna gyűjteniük. Az Európa Ligát érő harmadik helyre viszont még odaérhet a ciprusi alakulat, ugyanis a harmadik helyezett Ajaxnak is csak két pontja van. Persze ehhez legalább egy pontot kellene szereznie a Barcelona ellen a hazaiaknak, ami amúgy nem tűnik ugyan teljesen lehetetlen vállalkozásnak.

Ha végigbogarásszuk az APOEL idei BL eredményeit, akkor egyből feltűnik, hogy mindhárom vereségük (beleértve a barcelonait) 1-0-s volt; illetve egyetlen megszerzett pontjuk egy Ajax elleni hazai 1-1 hozománya. Ilyenformán elég valószínű, hogy nem adják majd könnyen a bőrüket kedd este sem.

A Barca egy sima, 5-1-es bajnoki győzelemmel tért vissza a válogatott szünetből, majd a héten meglátjuk mennyire tartós ez a formájuk. Mindenestre az F csoport második helyén állnak kilenc ponttal, előttük a PSG van tízzel. Jól jönne nekik egy győzelem, de mivel az Ajax már matematikailag sem érheti utol őket, a továbbjutásuk fixen megvan. Csupán az a kérdés maradt nyitva, hogy az első vagy a második helyről mennek-e majd tovább.

Tipp: Gólok 3,25 alatt (ázsiai) @ 1.74


PSG1.32  döntetlen5.00  Ajax9.50
Az F csoport másik mérkőzésén a tétmeccsen május eleje óta veretlen PSG biztosíthatja első helyét. Hazai pályán 3-2-re verték a Barcelonát, 1-0-ra pedig az APOEL-t. Négy Bajnokok Ligája mérkőzésből összesen hármat nyertek, pont az Ajax ellen ikszeltek még az első csoportmeccsen.

A nemzetközi mezőnyben meglehetősen halovány teljesítményt nyújtó Ajaxnak feltétlenül pontra/pontokra van szüksége, még mielőtt megvívja élet-halál harcát a harmadik helyért ácsingózó APOEL Nicosiával az utolsó fordulóban. Idegenben viszont nem megy jól nekik – ez nem csak a Bajnokok Ligájában probléma, hanem a holland bajnokságban is becsúsznak a vereségek, döntetlenek.

Tipp: Cavani gól @ 1.87


Manchester City3.55  döntetlen3.70  Bayern München2.05
Még akár a játéknap rangadója is lehetne ez a párosítás, de az igazság az, hogy a csoportelső látogat az utolsó helyezetthez. A City eddig két pontot szerzett az E csoportban, de még így is van esélye továbbjutni, ugyanis az AS Roma is csak négy ponttal áll a második helyen. Tottiék kvázi ki-ki meccset játszanak majd Moszkvában a szintén négy pontos CSKA ellen, manchesteri szempontból nyilván egy iksz lenne a legideálisabb végeredmény ott.

Ettől függetlenül a Manchester City-nek mindenképp nyerni kellene ahhoz, hogy életben tartsa a továbbjutási reményeit. Erre viszont nem vennénk mérget, ugyanis a City legutóbbi öt tétmeccséből kettőt elveszített otthon, ebből a CSKA elkeni hazai vereség volt igen kínos. Igazából a hazaiak leginkább arra bazírozhatnak, hogy a 12 pontos Bayern akkor is az első helyről jut tovább, ha mindkét hátralévő csoportmeccsét elveszíti.

Persze a német csapatokat nem úgy ismerjük, hogy csak úgy leállnak (vö. AS Roma-Bayern München). A bajorok hétvégén egy laza négyessel küldték haza a Hoffenheimet, augusztus óta veretlenek tétmeccsen. Mind a négy BL csoportmeccsüket megnyerték, gólt csak Rómában kaptak.

Tipp: Az első szögletet a City rúgja @ 2.20

Eredő odds: 7.81