BL-kedd: Barca-tizenegyes a radaron


FC Barcelona 1.30, döntetlen 5.75, AC Milan 9.25 (továbbjutásra 2.25/1.62)
Már az első mérkőzés lefújásának pillanatában az foglalkoztatott, hogy vajon mennyit tud rúgni a Barca hazai pályán, és azóta sem változott a lényegi kérdés ezzel a meccsel kapcsolatban. A Milan elképesztő jó eredményt ért el a San Siróban, aminek köszönhetően a Barcelonának legalább kettőt kell vernie úgy, hogy közben nem kap gólt, ugyanis ha beengednek egyet, rögtön négyet kell gurítaniu. Persze, alapesetben a Barcelona nyilvánvalóan képes hazai pályán négy gólt rúgni bárkinek, ha arra van szükség, de ez a Barca most nagyon régen látott szenvedést mutat be – nyilván saját mércéjével mérve. A hétvégén két hónap után végre B-csapattal is le tudtak hozni kapott gól nélkül egy meccset, igaz, hogy csak a rém gyenge Deportivo ellen, viszont mivel a kezdők pihenni tudtak – Xavi még nem száz százalékos, de minden bizonnyal játszani fog –, most teljes sebességgel ronthatnak a Milanra.

A Milan Pazzinire nem számíthat, aki sérülten is gólt szerzett a Genoa ellen, mielőtt lecserélték volna, így az első meccsen is látott Niang, El Shaarawy, Boateng hármassal kontrázhatnak majd, és sanszos, hogy a többi csapatrész is úgy áll majd össze, ahogyan az odavágón Milánóban. A Milan legutóbbi öt Barcelonában játszott BL-meccse közül csak egyszer nem tudott gólt lőni, a 2006-os 0–0 alkalmával, és ennek tudatában, illetve a Barca szezonjának ismeretében nehéz dolga lesz a hazaiaknak kapott gól nélkül lehozni a meccset. Az nyilvánvaló, hogy Iniestáék azon ügyködnek majd, hogy a vendégek azt is elfelejtsék, milyen színű a labda – extrém nagy különbség várható labdabirtoklásban egészen addig, amíg a Milan számít továbbjutónak, ők ugyanis nem fogják törni magukat.

Hajlok arra, hogy a Barca 2–0-ra lehozza, és hosszabbításban be is húzza a meccset, de jelenleg annyira jó formában van a Milan, hogy simán benne van a pakliban az is, hogy kontrából bevernek kettőt. Mindenesetre az biztos, hogy hatalmas tömeg és állandó nyomás lesz a Milan kapuja előtt, így mindenképp érdemes megjátszani a Barca-tizenegyest, mert ilyen körülmények között a spori nem fog sokáig habozni.

Schalke 04 1.62, döntetlen 4.10, Galatasaray 5.25 (továbbjutásra 1.36/3.05)
Hogy a Schalke idegenben elért döntetlenjének köszönhetően Drogbástul és Sneijderestül is fél lábbal továbblépett, azt a hétvégi Dortmund elleni győzelmével, és főleg az első félidőben mutatott játékával igazolta. Klaas-Jan Huntelaar ugyan térdsérülése miatt biztosan nem tud játszani, de a Galata által erőltetett 4-4-2-ben olyan, mintha honfitársa, Wesley Sneijder se lenne a pályán. Hogy még keserűbb legyen a Galata-fanok élete, Drogba a hétvégén a padról beállva hagyott ki tizenegyest, ennek köszönhetően pont nélkül maradtak a Genclerbirligi elleni hazai meccsen. A Schalke korai góllal fogja kezébe venni a továbbjutás sorsát, és azt nem is fogja kiengedni onnan.

Tipp: a Barca tizenegyesből gólt szerez & Schalke–Galata 1/1 (félidő/végeredmény) @ 9.40