BL-kedd: az Arsenal vajon a visszavágóra tudja halasztani a döntést?


Arsenal 3.75, döntetlen 3.45, Bayern München 2.00
Igen, az Arsenal kiesett a Blackburn ellen, és noha nem vagyok gúnár, ezt azért még én sem vártam tőlük hazai pályán, ráadásul Arséne nem is a tarcsit küldte ki, annak ellenére, hogy a legnagyobb ászait azért pihentette, hanem egy egészen vállalható kezdőt – azonban a keret problémáit jelzi, hogy úgy tűnik, Wenger a nyáron végre annyit költhet, mint eddig még soha. Ehhez csak a BL-t jelentő negyedik helyről kell lemaradnia. A Bayern kettőt gurított a Wolfsburgnak idegenben, vagyis úgy készült a keddi BL-találkozójukra, mint egy rendes német csapat.

A két csapat legutóbb 2005-ben találkozott egymással, és noha akkor az Arsenal tudott nyerni a Highburyben, a Bayern az Olympiastadionban az odavágón aratott 3–1-es sikerének köszönhetően tovább tudott jutni. Kiszámíthatatlanságukat ismerve most is elképzelhető lenne hasonló forgatóvöny, vagyis a hazaiak elvileg képesek összehozni egy becsületes győzelmet otthon (mondjuk Poldi góljával, szép is lenne), mielőtt simán kikapnának Bajorországban, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy komolyan vehető ellenfelet ebben a szezonban még nem sikerült legyőzniük Cazorláéknak – talán a Tottenham és a Liverpool legyűrése volt a szezon két legszebb pillanata számukra, viszont még a Schalke is 2–0-s győzelemmel mehetett haza Londonból.

A Bayern viszont gyakorlatilag mindenkit bedarál, most éppen tízmeccses győzelmi szériában vannak minden sorozatot figyelembe véve, mindössze kétszer kaptak ki a szezonban (a BATE Boriszovtól idegenben és a Leverkusentől otthon). Noha ez a nagyon komoly sorozat most meg fog szakadni, az Arsenal csak annak örülhet majd, hogy a remény életben marad a visszavágóig. Mindkét védelemben vannak kisebb-nagyobb gondok (Gibbs sérült, Nacho Monreal nem játszhat a BL-ben, hiszen ősszel már játszott a Málagaban, így nincs Wengernek bevethető balhátvédje, míg a másik oldalon Badstuber sérült, Boateng meg eltiltott), vagyis kinéz egy nemcsak izgalmas és élvezetes, de kifejezetten gólgazdag meccs is, ahol a Bayern vezet majd, viszont a hazaiak kibrusztolnak egy döntetlent.

Porto 1.78, döntetlen 3.45, Málaga 4.85
A portugál kékcsíkosok a spanyol kékcsíkosok ellen, csak az egyikük hagyományos tagja az európai elitnek, a másikukat pedig mostanában pimpelték fel úgy, hogy a kontinens 16 legjobb csapata közé is beférjenek, így talán nem nagy meglepetés, hogy tétmeccsen még nem találkoztak egymással.

Két remek védelemről beszélünk, a hazaiak mindössze kétszer szenvedtek vereséget a szezonban, mégpedig Párizsban BL-csoportmeccsen az ősszel (2-1), amúgy csoportban négyszer gólt sem kaptak – a bajnokságban is csak kilencet engedtek be 19 meccsen. A vendégek a Bajnokok Ligájában még veretlenek a szezonban, és a La Liga legjobb védelmét tudhatják magukénak (mindössze 21 kapott gól) – a balhátvéd posztja egyébként az Arsenalhoz hasonlóan náluk is problémás lehet, hiszen Monrealt nekik adták el, Eliseu pedig sérült, így az új fiú, Vitorino Antunes ugorhat be.

Noha Iscóék az összes csoportmeccsükön szereztek gólt az ősszel, ilyen erős védelemmel egyszer sem találkoztak, és ez a Portóra is majdnem igaz, viszont ők a PSG-vel is összefutottak, akiket otthon 1–0-ra meg is vertek (viszont Kijevben gólképtelenek maradtak). A Málaga támadóiban rejlő potenciált leszámítva minden jel arra utal, hogy a Porto ezt a meccset egy vagy két góllal meg tudja nyerni úgy, hogy közben el tudja hallgattatni ez ellenfelet.

Tipp: Arsenal–Bayern München (szünet/vége) 2/X & a Porto–Málagán a vendég csapat nem szerez gólt @ 32.25