BL: csak Ronaldót kell kikapcsolnia a Unitednek


Real Madrid 1.60, döntetlen 4.20, Manchester United 5.25
A nyolcaddöntők legérdekesebb párosítása egy igazi klasszikus – de most tényleg, nem véletlenül használom ezt az idióta közhelyet, hiszen a tévében nincs az a BL-klasszikusok sorozat, amelybe nem kerül be meccs ebből a párharcból. De most nem Redondo cseleire, Raúl góljaira vagy Scholes becsúszásaira – utóbbi otthon maradt – lesz kiélezve a mérkőzés, hanem Céronaldó találkozására egykori csapatával, ugyanis Madridba igazolása óta még nem játszott tétmeccset egykori csapata ellen.

A United fő feladata természetesen az élete formájában játszó C. Ronaldo elszigetelése lesz, és mivel a portugálnál előfordul, hogy a nagy meccseken nem megy neki, ez nem tűnik lehetetlen feladatnak – pláne, hogy Ferguson többször alkalmazott már hasonló haditervet nagymenő egyéniségek ellen. A vendégek védelmében középen feltehetően Vidics és Ferdinand kezd majd, jobboldalt pedig a mozgékony Rafael Phil Jones segítségével próbálkozhat CR7 semlegesítésével. SAF fő problémája viszont az lesz, hogy amennyiben nem dob be még egy embert a középpályára, Özil gyakorlatilag egy az egyben marad középen Carrickkel, akinek minden segítségre szüksége lesz a mögötte felálló két vén rókától.

Pepe ugyan visszatérhet a Real védelmébe, de Iker Casillas még mindig sérüléssel bajlódik, így Diego López állhat majd a kapuban – amennyiben a meccs legnagyobb részében valószínűleg egymásra utalva játszó Van Persey és Rooney egymás mögött, vertikálisan mozogva ki tudják zökkenteni Sergio Ramost és Pepét, a melléjük felérő egy-két támadó segítségével jó pár gólszerzési lehetőséget alakíthatnak majd ki, és egy döntetlenre valónyit talán értékesíteni is fognak.

Tipp: Real Madrid–Manchester United 2-2 @ 15.00
 

Sahtar Donyeck 2.55, döntetlen 3.35, Borussia Dortmund 2.80
A párosítás kiemenetelét alapvetően befolyásolhatja, hogy a Sahtar december óta nem játszott témeccset, ugyanis a nálunk is ismert menetrend szerint az ukrán foci jelenleg téli álmát alussza. Ha ez még nem lenne elég, a donyeckiek el is veszítették (egyik) legjobb támadójukat, Willianra ugyanis lecsapott az Anzsi. A Dortmund személyében viszont egy méltóságában a Hamburg elleni 4–1-es vereséggel megsértett együttessel fognak találkozni, és Lewandowskiék számára az lesz a minimum, hogy a mérgükből annyit tölthessenek ki az ukránokon, amennyit csak lehet.

Tipp: Sahtar Donyeck– Borussia Dortmund 1-3 @ 22.00