BL: az Arsenalnak győzni kellene, de óvatosan


Fenerbahce 2.60, döntetlen 3.35, Arsenal 2.50
Ember legyen a talpán, aki arra adja a fejét, hogy Arsenal-meccsre tippel ezekben a napokban, azok után, hogy a Wenger-gárda az eredményt tekintetében durván a padlóra lett lökve saját otthonában az Aston Villa által. Játékvezetés ide vagy oda, ennél cikibb szezonkezdetet nehéz elképzelni, de máris itt a lehetőség a javításra, ugyanis amennyiben látványos focival löknek egy hatost Isztambulban, akkor gyakorlatilag minden rendben van, Wenger továbbra is knows, épül a jövő csapata, és megvan a BL-csoportkör, vagyis tragédia nem történt.

Hatost viszont most biztosan nem lüknek, ugyanis szerencsétleneket az ág is húzza, Vermaelen, Arteta és Oxlade-Chamberlain is sérült, Sagna és Monreal játéka kétséges, vagyis az eddig is ezer lyukon át eresztő védelem mellé most a középpályássor közepe is felzárkózott a top problémák tekintetében. A csatársor? Az meg sose volt az igazi, tehát ez az Arsenal jelen pillanatban nem az az Arsenal, akinek lennie kéne, még úgy is, hogy névre elvileg össze lehet kaparni a játékosokból egy vállalható kezdőt.

Ebben a kényelmetlen szituációban, amikor egy magabiztos győzelemmel kellene feledtetni a hétvégi borzalmat, arra is ügyelni kell, hogy még véletlenül se jussanak az Ázsiában pórul járt Celtic sorsára, mert az egy nagyon rosszul eső sallert jelentene így a csapat szezonjának. Mivel feltehetően Rosicky diktálja majd a tempót, és ő illetve vele az Ágyúsok játéka pedig akkor a legjobb, ha nem rohannak sehova, a fő cél az lehet, hogy a biztonságra törekedve kellemes szituációba hozzák magukat a visszavágóra – vagyis igen, szerezzenek legalább egy gólt, de talán még fontosabb, hogy ne kapjanak egynél többet.

Persze, az Arsenal kiszámíthatatlanabb, mint egy terhes nő, és a sima győzelem ugyanúgy benne van a pakliban, mint a szoros vereség, de az az érzésem, hogy góleső itt nem lesz – a szelvényünkre pedig rádobhatjuk a Chelsea–Aston Villa előrehozott bajnokin a hazai győzelmet, akár hendivel is, ugyanis nem túl valószínű, hogy a birminghamiek négy napon belül kétszer is ponttal távozzanak Londonból. (Amúgy ha David Moyes kiakadt a United sorsolására, akkor Paul Lambert mit szóljon arra, hogy Arsenal, Chelsea, Liverpool, Newcastle, Norwich, Man City?)

Tipp: a gólok száma 2.5 alatt lesz & Chelsea–Aston Villa 1 @ 2.50