Bajnokok Ligája döntő: Visszavág az Atlético Madrid?


Real Madrid2.60  döntetlen3.05  Atlético Madrid3.20
Két évvel ezelőtt is ez a két csapat játszott a Bajnokok Ligája fináléjában és túlzás lenne azt állítani, hogy azóta semmi nem változott. A Realnál tavaly nyáron lapátra tették azt a Carlo Ancelottit, akinek a vezetésével 2014-ben BL-t nyert a csapat, majd jött Rafa Benítez szégyenteljes bukása és a helyére kvázi beugró Zindenine Zidane élete első (fél)szezonjában egyből BL-t nyerhet. Őrület.

Ebből a szempontból a városi rivális Atlético Madrid maga a megtestesült változatlanság, hiszen ott még mindig Diego Simeone az edző. A két évvel ezelőtti Atléticóhoz képest a mostani csapat ha lehet, még harapósabb, illetve kellemtelenebb ellenfél. Náluk nincsenek akkora sztárok, mint a Realnál és hát abban is van némi igazság, amit Gareth Bale nyilatkozott kissé (vagy hát nem is annyira kissé) nagyképűen, azaz hogy a Real Madridnál egyénileg minden poszton képzettebb játékosok vannak.

Ugyanakkor az Atlético Madridnál olyan egységes a csapatszellem, amiről a Királyi Gárdánál maximum csak álmodozhatnak. Nem véletlen, hogy a Matracosok az FC Barcelona után a Bayern Münchent is kiejtették az elődöntőben. Ráadásul a hazai meccseiken sem a bajorok, sem pedig a katalánok nem tudták bevenni Jan Oblak kapuját pedig hát mindkét együttesben olyan támadók vannak, hogy már csak a nevük kimondása gólveszélyt teremt.

Persze most nem otthon lép majd pályára Diego Simeone csapata, hanem Milánóban. Viszont senkinek ne legyen afelől kétsége, hogy az első perctől fogva komoly szinten gyilkolják majd a Real Madrid játékát és olyan szigorú védekezést vezetnek majd elő, amire majd a 2004-es Eb-győztes görög csapat is csak csettinthet. Azt meg már láttuk, hogy ebből a defenzív felállásból elég egy jó labda Antoine Griezmann vagy éppen Fernando Torres felé és máris kész a gólhelyzet.

Igaz, a Realnál viszont vannak olyan kaliberű játékosok, akik simán képesek arra, hogy egy egyéni villanással megnyerjenek akár egy ilyen fontos meccset. Elsősorban Cristiano Ronaldo ez a játékos, bár a hírek arról szóltak, hogy nem teljesen egészséges. De ott van még az előbb emlegetett Bale is vagy akár Benzema, akik ha jó napot fognak ki, akkor abból az egész csapat profitál.

A két együttes értelemszerűen már túl van két bajnoki mérkőzésen ebben a szezonban: tavaly októberben 1-1-es döntetlent játszottak a Vicente Calderón gyepén, majd február végén nem kis meglepetésre 1-0-ra nyert az Atlético Madrid a Bernabeuban.

Még ennél is beszédesebb az a statisztika, ami a 2014-es BL döntő óta lejátszott egymás elleni meccsekre fókuszál. Azóta ugyanis tízszer játszottak a csapatok és a Real csak egyszer tudta megverni városi riválisát négy iksz és öt Atlético győzelem mellett.

A madridi derbik többnyire kevés góllal és nagy küzdelemmel járnak, ez nagy eséllyel most sem lesz másképp. Az oddsok alapján a Real esélyesebbnek tűnik a győzelemre, de ennek ellenére borzasztó nehéz dolga van annak, aki a győztest szeretné megjósolni. Ha mindenképpen választani kell, akkor talán az Atlético győzelme tűnik sanszosabbnak, ám ez nem több puszta megérzésnél.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.58

Speciális tipp: Lapok száma 6,5 felett @ 1.83

Gólszerző tipp: Cristiano Ronaldo gól @ 2.33