Arsenal - Bayern München a legjobb nyolc közé jutásért


Arsenal 4.80, Döntetlen 3.90, Bayern München 1.73

A két csapat - nemzetközi léptékben - friss emlékekkel lép egymás ellen pályára. Tavaly ilyenkor szintén az Ágyúsok fogadták hazai pályán a bajorokat, akik 20 perc elteltével, már 0-2-es vezetéssel zsebükben érezhették a továbbjutást. A későbbiekben még 1-1 gól született, ami fájdalmas végeredmény volt az Arsenal számára, különösen annak tükrében, hogy a visszavágón elért 0-2 azt jelentette, hogy pusztán idegenben lőtt góllal sikerült kiesni Európa legrangosabb kupasorozatából.

Jelenleg mindkét csapat jó formában van, bár míg a Bayern München abszolút egyeduralkodó saját bajnokságában, addig a londoni csapat egy pont hátrányba van a listavezetőhöz képest (a Manchester City is könnyen előzhet, ha bepótolja Sunderland elleni összecsapását).

A Bőrnadrágosok részéről érdekes szokásnak tekinthető az idegenbeli mérkőzésen való brillírozás, az idei csoportkörben a már említett City ellen gáláztak az Etihad Stadiumban (1-3), majd hazai pályán 2-0-ról majdnem elszórakozták a csoportelsőséget.

Emiatt mindenképp meg kell szervezze védekezését Arsene Wenger, hiszen a közelmúlt tapasztalatai alapján a Bayern lehetőleg olyan mennyiségű gólt kíván szerezni vendégként, hogy a Münchenben lejátszandó mérkőzés szinte formalitásnak számítson. Az Emirates közönsége utoljára 2013 végén szomorodott el egy vendég gólnak köszönhetően, pedig azóta már a Manchester United vagy a Liverpool csatárai is megjárták a hazaiak szentélyét.

A BL címvédő idén 4 bajnoki és egyetlen BL meccset leszámítva minden mérkőzésen szerzett legalább két találatot, ami egészen félelmetes mutató. Sérülések is hátráltatják mindkét csapatot, a londoniaknák Ramsey és Walcott, míg a németeknél Ribéry és Shaqiri a legnagyobb hiányzók.

Mérkőzés tipp: Bayern München @ 1.73

Gól tipp: Mindkét csapat szerez gólt - Igen @ 1.62

Milan 3.80, Döntetlen 3.20, Atletico Madrid 2.15


Két meglepetéscsapat találkozóját rendezik a San Siro gyepén. Olasz szemszögből a gyenge szereplés miatt áll ez a tézis, hiszen jelenlegi helyezésük a bajnokságban nem elegendő a nemzetközi kupaporondon való induláshoz. A megszerzett pontjaiknak értéke szinte fele annyi, mint amennyivel a Juve az élen áll, de a dobogó is már-már elérhetetlen, hat mérkőzésnyi távolságba van.

Ezzel szemben a kisebbik madridi csapat évek óta nem tapasztalt jelenséget idézett elő a spanyol pontvadászatban, hiszen tudja tartani a lépést a két naggyal, pusztán gólkülönbségének köszönheti, hogy a dobogó harmadik fokára szorul. A Matracosok inkább hazai pályán erősek, e tekintetben a Madrid és a Barca előtt járnak, melyet védelmüknek köszönhetnek. Az egész spanyol bajnokság legkevesebb gólját ők kapták, 16 kapott találatból mindössze 7 esett a Vincente Calderonban.

Mivel hazai pályán az olaszok vannak, így ők szinte biztos arra törekednek, hogy megússzák kapott gól nélkül, így akár egy óvatosabb, gól nélküli döntetlen is benne lehet a pakliban. Az Atletico mindenképp szeretne ettől függetlenül betalálni, de nagyobb rizikót ők sem fognak vállalni, nehezen elképzelhető, hogy bármelyik csapat egynél több góllal múlja felül a másikat.

A Milan az első tízből pusztán egy csapatot tudott legyőzni idén a Seria A küzdelmei során, január 19-én a Hellas Verona pusztán egy Balotelli büntetővel lett megfosztva a pontszerzéstől. Hazai pályán bajnoki mérkőzéseik folytán csak minden harmadikon született legalább három gól és pusztán minden hatodik mérkőzésen négy gól, szóval akár tipikusan itáliai mennyiségként is jellemezhetjük a Milan idei összecsapásainak góltermését.

A párharc esélyese a spanyol csapat, annak ellenére, hogy Seedorf csapatát sosem lehet leírni, de minden bizonnyal nem ezen a mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás sorsa.

Mérkőzés tipp: Félidő – Döntetlen @ 2.02

Gól tipp: Alatt 2.5 – Igen @ 1.63