Átigazolási hírek: Új védő Manchesterben


Csillag születik

Az Arsenal és a Liverpool is megszerezné a Charlton fiatal középhátvédjét. Joe Gomez ára már most hét millió font.

Megér ennyit? Nos, ennyi pénz soknak tűnik egy tizennyolc éves játékosért. Ugyanakkor a hírek szerint már a Dortmund is kinézte magának, így nem csoda, hogy durván fölment a hátvéd ára.

 

A Spurs Salah-t akarja

A Tottenham szeretné leigazolni Mohamed Salah-t, akitől a Chelsea meg is válna, de inkább külföldre adná ál, mintsem egy másik Premier League csapatot erősítsen vele.

Van még más érdeklődő? Az Inter is képben van Salah-val kapcsolatban, viszont a Tottenham jobb ajánlatot tett: egy évre vinnék kölcsönbe úgy, hogy a szezon végén fixen le is igazolnák 10 millió fontért. Ez egy igen kecsegtető ajánlat, plusz a szabályok értelmében a kölcsönadás miatt a játékos nem léphetne majd pályára a Chelsea ellen.

 

Vedd el, vagy hagyd ott

Manchester City a második, és egyben utolsó ajánlattételére készül: 40 millió fontért vinnék a Liverpoolból Raheem Sterlinget.

Elfogadja a Liverpool? Sterling árát 50 millió fontban állapították meg a Liverpoolnál és ha ilyen hamar túl is adnának rajta annak csak az az egy oka lehet, hogy legyen idejük megfelelő pótlásról gondoskodni a szélsőért kapott pénzből. Állítólag a Real Madrid és a Bayern München is érdeklődik a játékos iránt, viszont azt is beszélik, hogy 30 millió fontnál többet egyik klub sem fizetne érte.

 

Kész az alku

A Manchester United szóban már megállapodott Nicolas Otamendi ügynökével és úgy tűnik, hogy már semmi akadálya a 25 millió fontos üzletnek.

Jó döntés? Igen, hiszen a MU védelme komoly erősítésre szorul - bár lehet, hogy ez csak afféle ügynök-duma. Ugyanakkor Hummels sikertelen megszerzése után Otamendi jó alternatívának tűnik, ám a hátvédet olyan szerződés köti a Valenciához, mely szerint 35 millió font "fájdalomdíj" illeti a spanyol klubot.

 

Senki többet harmadszor 

A Manchester United roppant közel áll ahhoz, hogy 20 millió fontért szerződtesse az Ajax hálóőrét, Jasper Cillessent.

Akkor Lloris már nem is kell? Louis van Gaal korábban elmondta, hogy Cillessen az első számú jelölt David de Gea pótlására és csak akkor mozdulnak rá Llorisra, ha nem tudják megszerezni a holland válogatott Cillessent.