Átigazolási hírek: Szczesny Rómában


Minden út Rómába vezet

Az Arsenal kapusa, Wojciech Szczesny az AS Roma játékosa lesz, miután finisbe ért a nagyjából egy hete tartó tárgyalássorozat.

Kölcsönbe vagy végleg? Kezdetben egy 6 millió fontos üzletről volt szó, de a dolgok jelenlegi állása szerint inkább kölcsönadás lehet ebből. A lengyel kapus egy évre kerülhet az AS Romához, kivásárlási opció nélkül. Ugyanakkor az olasz csapat sokalja a hálóőr 3 millió fontos fizetését és azt szeretnék, hogy ennek egy részét az Arsenal állja majd.

 

Sissoko a Spurs-nél?

A Tottenham 18 millió fontos ajánlatot tett a Newcastle-nek Moussa Sissokóért.

Elfogadja? Sissoko jó játékos, a Bajnokok Ligájában is megállná a helyét. Minekután sem a Chelsea sem pedig az Arsenal nem tett érte ajánlatot, a Tottenham pont megfelelő lehet neki.

 

A City és De Bruyne

A Manchester City hamarosan ajánlatot tesz a 60 millió fontot érő belga középpályásért, Kevin De Bruyne-ért. Mindez majd akkor történik meg, amikor a Wolfsburg Londonba érkezik, hogy részt vegyen az Emirates Kupán.

60 millió?! Kicsit sok, nem?  Nos, a City kicsit kétségbeesett lehet, nemde? A Manchester United úgy költekezik, mintha nem lenne holnap és városi riválisuk nem akar lemaradni ebben (sem). De Bruyne kétségtelenül remek szezont produkált Wolfsburgban, de 60 millió font az akkor is túl sok érte.

 

Di Maria Párizsban?

Úgy tűnik, hogy Angel di Maria 50 millió fontért a PSG játékosa lehet, de még hetekig elhúzódhat az egyezkedés.

Mi akadályozza a sikeres üzletet? Két dolog is: Di Maria igen sokat keres az Old Traffordon, ezen nyilván faragnának kicsit a párizsiak. Emellett MU szeretne valakit a helyére (például érkezhet Pedro a Barcából).

 

Új célpont?

Egyre csökken az esélye annak, hogy Sergio Ramos a United játékosa lesz, ezért inkább a valenciai Nicolas Otamendi megszerzésére koncentrálnak inkább Manchesterben.

Mikor történik ez meg? Elhúzódhat. A Valencia nyilván minél több pénzt szeretne kapni azért a játékosért, aki amúgy védelmük egyik bástyája. Akár 30 millió fontot is kérhetnek érte.