Átigazolási hírek: A Manchester United már kinézett magának egy új kapust


Még mindig a kapuskérdés

Ha Louis van Gaal tartja magát az eredeti tervéhez és a Real Madrid végre kiköhögi David De Gea árát, akkor nyilvánvalóan új kapus után kell néznie a Unitednek, mégpedig mihamarabb.

Állítólag már megvan a Vörös Ördögök kiszemeltje: mégpedig a Galatasaray első számú kapusa, Fernando Muslera. Őt amúgy már korábban is hírbe hozták a manchesteri gárdával, és ha sikerül megszerezni, akkor nagy eséllyel nem kispadot fogja majd koptatni.

Muslera egyébként igen rutinos hálóőr a maga hatvannégyszeres válogatottságával (Uruguay) és az előző szezonban 11 meccsen nem kapott gólt a Galata színeiben. A Lazio egykori kapusa körülbelül 25 millió fontért kerülhet az Old Traffordra.

Megér ennyit? Nehéz kérdés, mert nem egy európai topligából érkezne. Ugyanakkor remek kapus, de nem egy irányító típus. Vagy beválik, vagy nem, ilyenformán viszont elég drága vétel.

 

Ade és a West Ham

Az Evening Standard c. brit lap szerint Emmanuel Adebayor a West Ham játékosa lehet. A futballistát korábban a Tottenham csapatával hozták össze.

Ebből katasztrófa lehet. Ade hozzáállása már így első blikkre sem passzol a West Ham edzőjének, Bilic-nek a mentalitásával.

 

Moszkvából Liverpoolba?

Nem, nem Dzsudzsákról van szó. A hírek szerint az Everton szívesen látná soraiban Alex Büttnert, aki jelenleg a Dinamo Moszkva játékosa, de már futballozott a Manchester United színeiben is. Az átigazolás legfőbb oka az lehet, hogy Leighton Baines legalább három hónapra kidőlt és kéne valaki a helyére.

Van benne ráció. Buttner nem sok lehetőséget kapott a MU-ban, pedig nem rossz játékos. Roberto Martineznek meg nagyon kéne egy balhátvéd és Buttner könnyen beilleszthető volna. 

 

Rómából egy kiscsapathoz

Elég durva lenne, ha Matteo Destro a Norwich-ban kötne ki, márpedig elég sűrűn hallani erről. Az olasz támadó majdnem a Bologna játékosa lett, de bérviták miatt végül nem jött össze a dolog. Alex Neil viszont nagyon szeretné őt a csapatában tudni. 

Volt már ekkora név a klubnál? Igen, de nem ma történt. Destro könnyen Van Wolfswinkel nyomdokába léphet.

 

Inler és a Leicester

A Leicesternél az utolsó simításokat végzik a svájci középpályás, Gokhan Inler leigazolásával kapcsolatban. Az ára 3 millió font, de a hírek szerint a játékos még nem döntött az angol klub és a Schalke ajánlata között.

Klasszis válhat belőle. Ha Ranieri kihozza belőle a legjobbat, akkor még annál is jobb teljesítményt láthatunk tőle, mint amit a Napoliban nyújtott.