Átigazolási hírek: Karriertanácsok Mesut Özil számára


Tovább a kijelölt úton

Mesut Özil (jóval) korábbi klubja, a német negyedben vitézkedő Rot Weiss Essen adott karriertanácsokat egykori játékosának. Az van ugyanis, hogy ők Özil minden egyes klubváltásakor 1%-ot kapnak az átigazolási díjból. Így amikor Mesut 2013-ban a Real Madridtól az Arsenalba igazolt, akkor 425000 font ütötte a markukat. 

Úgy fest, hogy a pénz elfogyott, úgyhogy ideje lenne egy újabb Özil-féle „könyöradománynak”. Éppen ezért a klubelnök, Michael Welling az alábbiakat fogalmazta meg a német játékos felé (amúgy nem tudjuk eldönteni, hogy ez most vicc vagy komoly):

„Úgy gondoljuk, hogy a személyes fejlődése érdekében Özilnek jót tenne, ha egy vagy két évre Párizsba költözne. Látnia kell a művészetet, megismerkednie a francia életstílussal és némi világbajnoki tapasztalattal megtolhatná a PSG szekerét.” 

„Mesutnak egy évig legalább Párizsban kéne játszania. Aztán mehet tovább Olaszországba, az AC Milan mondjuk szuper volna. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezek után pedig a Bayern Münchenben is szívesen látnák.” 

„A következő állomás lehetne Isztambul majd után az USA, hiszen az a legjobb hely ahhoz, kifejleszd a saját márkád. Márpedig Mesut egy márkanév. Végül pedig Kína. Ott sokat fizetnek a játékosoknak, nem?”

Na, erre lépj valamit, Mesut! 

 

Balotelli Kínában?

AC Milan v Frosinone Calcio - Serie A : News Photo

A kínai átigazolási piac ma éjjel zár és Liverpoolban abban reménykednek, hogy azért még előtte becsúszik egy zsíros ajánlat Mario Balotelliért, akinek már nincs jövője az Anfielden. 

Az olasz játékost emellett a Sampdoriával együtt emlegették még sokat, de a ’Pool inkább a kínai szerződést részesítené előnyben, hiszen ők tuti több pénzt adnának. 

 

Schweinsteiger 14 milliót kér, és csak utána távozik

Germany v France - Semi Final: UEFA Euro 2016 : News Photo

Jose Mourinho aligha számol Bastian Schweinsteiger játékával az Old Traffordon, viszont a német válogatott játékos addig nem hajlandó távozni, amíg nem kap 14 millió fontot. 

Schweinsteiger – aki amúgy ezen a héten vette feleségül Ana Ivanovic teniszcsillagot és a lagzi biztos nem volt olcsó – nem váltotta meg a világot Manchesterben és a Bundesligában folytathatja.