Átigazolási hírek: Juan Mata hazatér?


Mata nyáron távozhat

Juan Mata nem csinált tikot abból, hogy szívesen hazatérne a nem túl távoli jövőben. Erre a kijelentésre persze több La Liga csapatnál is fölkapták a fejüket.

A spanyol válogatott játékos jó formában van, ebben a szezonban már kilenc gólt rúgott. Viszont jövőre lejár a szerződése, így aztán ha pénzt akar látni a MU, akkor most nyáron kell eladnia. Ugyan Mata jól érzi magát Angliában, de egy spanyol rádióműsorban azt mondta, hogy imádja Spanyolországot és követi a La Liga eseményeit, illetve szeretne futballozni még hazájában.


 

Bilbaóból Liverpoolba?

A hírek szerint Klopp Inaki Williams-t, az Athletic Club Bilbao játékosát szeretné leigazolni Daniel Sturridge helyére. Williams pont az a fajta csatár, aki jól megértené magát a német mesterrel. Sokat mozog labda nélkül és akkor sem jön zavarba, ha esetleg kivezénylik a szélre, vagy visszább kell lépnie, hogy segítse a középpályásokat. Sturridge játékára mindez nem jellemző.

Ugyanakkor a Bilbao biztos nem engedi el olcsón a támadót. A 22 éves futballistát 2021-ig köti a szerződése és 50 millió font a kivásárlási ára.


 

Kalinic nem megy Kínába

A Fiorentina csatárát a kínai Tianjin Quanjian környékezte meg, de Blackburn egykori támadója nemet mondott, mert szerinte „a pénz nem minden.”

A horvát válogatott játékos 28 meccsen 14 gólt szerzett ebben a szezonban – ez jó nagy előrelépés ahhoz képest, hogy Angliában 53 mérkőzésen 13 találatig jutott 2009 és 2011 között.